20.7 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Νέα σύσκεψη για τον Βουραϊκό απουσία της Δημοτικής αρχής του Αιγίου

Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο της Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου στην Αθήνα, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου ενώ με τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, με αντικείμενο τις παρεμβάσεις στην περιοχή του Διακοπτού, χωρίς την παρουσία του Δήμου Αιγιαλείας.

Στην συζήτηση χθες στην Αθήνα παρενέβη ο Γενικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Στάθης Σταθόπουλος επισημαίνοντας ότι η σχετική μελέτη για τα αντιδιαβρωτικά έργα στα καμένα του Διακοπτού έχει ολοκληρωθεί αλλά απαιτείται να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης εκ μέρους του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη αλλά και του Ανιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη τονίστηκε ότι η Π.Δ.Ε. είναι έτοιμη για την παρέμβαση στο πεδίο ευθύνης της, που είναι το οδικό δίκτυο και ο καθαρισμός του Βουραϊκού, με προτάσεις για ευρείες παρεμβάσεις που απαιτούν και επιπλέον πόρους.

Εκ μέρους του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου υπήρξε διαμαρτυρία για τη διακοπή επ αόριστω της λειτουργίας του Οδοντωτού και το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τον καθαρισμό της γραμμής και τις αναγκαίες αποκαταστάσεις.   

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα