'
16.2 C
Aigio
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κινητικότητα: Έως τις 28 Νοεμβρίου αιτήσεις για τον β΄ κύκλο

Αίτηση για μετάταξη ή απόσπαση σε κενή θέση μπορούν να υποβάλλουν οι δημόσιοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι έως και τις 28 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου κινητικότητας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Εχουν αναρτηθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου τα αιτήματα των φορέων για κάλυψη κενών θέσεων, καθώς, προκειμένου να καταθέσει αίτηση ένας υπάλληλος, σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι απαραίτητο να υπάρχει κενή θέση και η υπηρεσία από την οποία θα μετακινηθεί να μην είναι υποστελεχωμένη.

Οι περιορισμοί στις δυνατότητες μετακίνησης των υπαλλήλων που ισχύουν πλέον είναι και ο λόγος που ο προηγούμενος κύκλος κινητικότητας του 2021 δεν είχε μεγάλη απήχηση στους εργαζομένους, όπως δείχνουν τα στοιχεία. Συνολικά μετακινήθηκαν μέσω μετατάξεων 863 υπάλληλοι, με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία. Συγκεκριμένα, από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης έφυγαν (μετακινήθηκαν) 275 υπάλληλοι, ωστόσο παράλληλα ήρθαν 210. Οι αιρετές Περιφέρειες παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους υπαλλήλους καθώς 107 μετακινήθηκαν σε σχετικές θέσεις έναντι 39 που ζήτησαν να φύγουν. Τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές προτιμούν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεδομένου ότι 38 και 48 άτομα αντίστοιχα μετακινήθηκαν σε τέτοιες υπηρεσίες μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από το υπουργείο Εσωτερικών να μην μπορεί να μετακινηθεί δημοτικός υπάλληλος χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, καθώς μέσω της κινητικότητας χάνουν υπαλλήλους τους οποίους δεν μπορούν να αντικαταστήσουν λόγω των περιορισμών στις προσλήψεις. Σε πέντε κύκλους κινητικότητας που έχουν προηγηθεί, 20 δήμοι έχασαν 10-25 άτομα, αριθμός που για κάποιους αντιστοιχεί σε σημαντικό ποσοστό του προσωπικού τους. Στην πράξη, η κινητικότητα δεν έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά όσον αφορά την αναδιανομή του προσωπικού ειδικά για τους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να μην έχουν ικανοποιηθεί αιτήματα αναγκαίου προσωπικού που έχουν κατατεθεί.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/society/561594325/kinitikotita-eos-tis-28-noemvrioy-aitiseis-gia-ton-v-kyklo/

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα