“Το οινοποιείο μας Cavino & Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, συμμετέχουν στις «Ανοιχτές Πόρτες 2022“, γνωστοποιείται από την εταιρία που από το 1958 αξιοποιεί το χαρισματικό αμπελουργικό τοπίο της περιοχής και που το κοσμοπολίτικο προφίλ της διαμορφώνουν το Sauvignon blanc, το Chardonnay, το Riesling, το Merlot, το Syrah και το Cabernet Sauvignon, που έχουν εγκλιματιστεί αβίαστα στο terroir της γης του Αιγίου.
Το οινοποιείο της Cavino στο Αίγιο ανοίγει σήμερα και αύριο (28-29 Μαϊου) τις πόρτες του στο κοινό.
Επισκεφτείτε την Cavino:
Για γευστικές δοκιμές επιλεγμένων ετικετών τόσο από τα κρασιά μας Μέγα Σπήλαιο όσο και από την σειρά της Cavino
Ακούστε τις αφηγήσεις των οινολόγων μας τόσο για την καλλιέργεια των αμπελώνων μας και τις γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούμε, καθώς και για τις μεθόδους οινοποίησης και παραγωγής των κρασιών μας.
Περιηγηθείτε στο κελάρι μας με τα 1000 και πλέον δρύινα βαρέλια, εκεί που ο χρόνος αποκτά αξία κατά την παλαίωση των οίνων μας!
Γιατί να επισκεφτείτε την Αιγιαλεία:
Κάποιοι αποκαλούν Τοσκάνη της Ελλάδας τις κατάφυτες πλαγιές της Αιγιάλειας, όπου πολλές, διαφορετικές και συχνά απρόσμενες εμπειρίες περιμένουν τον ταξιδιώτη αλλά και τον ντόπιο.
Σε λιγότερο από μισή ώρα μπορεί κάποιος να βρεθεί από την παραλιακή στην ορεινή Αιγιάλεια ή ακόμα και στα Καλάβρυτα. Οι κατάφυτες με αμπελώνες πλαγιές βουτούν στη θάλασσα με κλίσεις που συνθέτουν έναν μοναδικό καμβά χρωμάτων ανάμεσα στο πράσινο του ελάτου και το γαλάζιο της θάλασσας.
Πέρα από το επιβλητικό της τοπίο, η Αιγιαλεία είναι ένας χαρισματικός τόπος παραγωγής ποιοτικών προϊόντων. Μετά από την περιήγηση σας στα οινοποιεία της περιοχής μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο εστιατόριο για να γευτείτε εκλεκτές γεύσεις με τοπικά προϊόντα όπως φρέσκα ψάρια από τον Κορινθιακό έως και ντόπια κρέατα από την περιοχή των Καλαβρύτων….
Απόσταση Αθήνα – Αίγιο : 170χλμ (μέσω Ολυμπίας οδού)
Απόσταση Πάτρα – Αίγιο : 35χλμ