'
14.1 C
Aigio
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ | “Έπνιξαν” την πόλη τα airbnb και “ξέμεινε” από φθηνές φοιτητικές κατοικίες

του Αχιλλέα Ροδίτη

Το πρόβλημα της “επιδρομής” ξένων επιχειρηματικών ομίλων στην airbnb και την κατασκευή πολυτελών διαμερισμάτων, μαστίζει και την Πάτρα η οποία “ξέμεινε” από φθηνά φοιτητικά σπίτια.

Ο πατρινός Μεσίτης από την Smart Deal Γιώργος Σπηλιόπουλος τονίζει ότι η πόλη αντιμετωπίζει πρόβλημα επάρκειας σπιτιών. “Έχουμε μεγάλη ζήτηση αλλά δεν έχουμε σπίτια να δώσουμε στον κόσμο”, εξηγεί.

Δικαιολογώντας έτσι τις αυξήσεις που έχουν καταγραφεί ακόμα και σε γκαρσονιέρες λίγων τετραγωνικών μέτρων.

Ο κ. Σπηλιόπουλος αποκαλύπτει ότι και στην Πάτρα συνέβη ό,τι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δηλαδή μια «επιδρομή» επιχειρηματιών – Ισραηλινών, Γάλλων, Γερμανών αλλά και Ελλήνων – «οι οποίοι αγόρασαν και αγοράζουν συγκροτήματα και προχωρούν σε ανεγέρσεις πολυκατοικιών ολόκληρων μετατρέποντας τες σε σύγχρονα studio και χώρους Airbnb».

Με αποτέλεσμα τα εναπομείναντα διαμερίσματα να μην επαρκούν για τη φοιτητική ζήτηση.

Πρακτικά, εκεί που έβρισκες με 350 ευρώ στο κέντρο, πλήρως επιπλωμένη γκαρσονιέρα και εκτός κέντρου μια αντίστοιχη σου κόστιζε 200 ή 250 ευρώ, τώρα η τιμή μίσθωσης έχει αυξηθεί κατά 100 με 150 ευρώ κατά περίπτωση.

Κι επειδή τα παραδείγματα προέχουν, ως περιγραφή αλλά και απόδειξη της κατάστασης που επικρατεί, σας παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένα από τα ενοίκια:

  1. Studio / γκαρσονιέρα 38 τετραγωνικών μέτρων, στα Ψηλαλώνια (6ου ορόφου), νοικιάζεται για 600 ευρώ το μήνα!
  2. Studio / γκαρσονιέρα 51 τ.μ., στο κέντρο της πόλης: 700 ευρώ το μήνα! Ή παρόμοιο διαμέρισμα λιγότερων τετραγωνικών, (46 τ.μ.), προς 650 ευρώ μηνιαίως!
  3. Λίγο φθηνότερο το ενοίκιο για Studio / γκαρσονιέρα, μόλις 30 τ.μ., όπου η μίσθωση «πέφτει» στα 550 ευρώ το μήνα!
  4. Και παραέξω απ’ το κέντρο, για παράδειγμα στα Συχαινά, επιπλωμένη γκαρσονιέρα 28 τ.μ. νοικιάζεται για 500 ευρώ το μήνα και γκαρσονιέρα μόλις 19 τετραγωνικών, στον Καστελόκαμπο, για 360 ευρώ το μήνα!

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα