20.7 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Έρχονται μαζικές καταλήψεις στα Πανεπιστήμια της χώρας!

“Εκδόθηκε κοινό ενωτικό κάλεσμα προς όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τους φοιτητές ενάντια στα σχέδια για ιδιωτικά πανεπιστήμια, για οργάνωση της πάλης των φοιτητών για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές” Υπό τον ρυθμό των προσεχών εβδομάδων, οι αίθουσες διαλέξεων των πανεπιστημίων στη χώρα ετοιμάζονται να μετατραπούν σε… κέντρα γενικών συνελεύσεων για τους φοιτητικούς συλλόγων των Τμημάτων. 

Σε μια δυναμική κίνηση αποφασιστικότητας, 126 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα συντονίζονται, όπως τονίζουν, “για να αντιταχθούν στα σχέδια της κυβέρνησης περί ιδιωτικών πανεπιστημίων”.

Στην πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών το περασμένο Σάββατο 16/12 στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, με τη συμμετοχή 126 φοιτητικών συλλόγων από όλη τη χώρα, οι φοιτητές ανακοίνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για τη διασφάλιση δημόσιων και δωρεάν σπουδών. 

Σύμφωνα με την κοινή εισήγηση των 126 φοιτητικών συλλόγων προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι θα βρεθούν αποφασιστικά απέναντι στο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν, ανακοινώνοντας ότι ετοιμάζουν Γενικές Συνελεύσεις, συλλαλητήρια και καταλήψεις σχολών από το Γενάρη.

Η κοινή εισήγηση των 126 φοιτητών συλλόγων αναδεικνύει τον συντονισμό τους, ενώ τονίζει ότι, παρά την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή, οι φοιτητές με τους συλλόγους τους αποτελούν την πραγματική πλειοψηφία στα πανεπιστήμια. Το κάλεσμα για ενότητα ενάντια στα σχέδια για ιδιωτικά πανεπιστήμια αποτελεί έκκληση για συνεργασία με εργατικά σωματεία και μαθητές, ενισχύοντας την ιδέα ότι η υπόθεση αυτή είναι όχι μόνο φοιτητική, αλλά και λαϊκή.

Ακόμα, τονίστηκε η ανάγκη τις λίγες μέρες που απομένουν για το κλείσιμο των σχολών να ενημερωθούν οι φοιτητές για τις αποφάσεις τις συνάντησης, να γίνουν σε όλα τα έτη και τα αμφιθέατρα ενημερώσεις, να απαντηθούν προβληματισμοί και ερωτήματα, να διευρυνθεί ακόμα περισσότερα το κλίμα αγωνιστικής απάντησης στα σχέδια τους. Σε ένα κλίμα αγωνιστικής απάντησης, οι φοιτητές προτείνουν τη διεύρυνση της ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα και καλούν τους φοιτητές να ενωθούν και να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις που έρχονται.

Καθώς πλησιάζει ο Γενάρης, η ανυποχώρητη στάση των φοιτητών υπόσχεται όπως δηλώνουν μαζικές καταλήψεις και συντονισμένες διαδηλώσεις, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός εκτεταμένου αγώνα για τα δικαιώματα της εκπαίδευσης για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα