17.4 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Άνω Διακοπτό: Σε εξέλιξη επιχείρηση του δήμου Αιγιαλείας για απεγκλωβισμό του τρένου (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι σήμερα η επιχείρηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο 2 χλμ. της διαδρομής του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό – Καλάβρυτα, στο Άνω Διακοπτό.

Μηχανήματα προβαίνουν σε καθαρισμό της γραμμής προκειμένου να απεγκλωβιστεί το τρενάκι που έχει εγκλωβιστεί 2 χιλιόμετρα πιο πάνω, στη Στάση Νιάματα, με 90 επιβάτες, συνταξιούχους εκδρομείς.

Όπως είναι γνωστό οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν στις 10 το πρωί με τον πρώτο συρμό για Καλάβρυτα. Στις 11 πμ. περίπου εγκλωβίστηκαν από κατολίσθηση στη Ζαχλωρού, έξω από τα Καλάβρυτα. Ειδοποιήθηκε από την Hellenic Train ο μηχανοδηγός να επιστρέψει στο Διακοπτό όπου όμως λίγο μετά τις 11.30 πμ. είχαμε νέα κατολίσθηση.

Το τρένο έμεινε στη γραμμή ενώ κατολίσθηση είχαμε και στο δρόμου που οδηγεί από την Πούντα – Καλάβρυτα προς το Σ.Σ. στα Νιάματα όπου κινήθηκε η Πυροσβεστική.

Ο δήμος που είναι σε ετοιμότητα από χθες στο ύψος των καμένων στο Ανω Διακοπτό σπεύδει να καθαρίσει τη γραμμή προς Διακοπτό παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Φιλιππάτου (Πολιτικής Προστασίας) και Χριστόπουλου (Τεχνικών Έργων) ενώ σε ετοιμότητα είναι ΟΣΕ και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τη μεταφορά τους.                                 

Η σημερινή (26/2/24) κακοκαιρία έφερε μεγάλα προβλήματα στα Καλάβρυτα καθώς λόγω κατολίσθησης, σταμάτησε ο Οδοντωτός με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι 90 επιβάτες που βρίσκονται μέσα.

Η τριπλή κατολίσθηση οφείλεται κυρίως στην ισχυρή πρωινή βροχόπτωση αλλά και στην αστάθεια των εδαφών στα καμένα από Διακοπό έως και Νιάματα (2-4ο χλμ. της γραμμής Διακοπτό – Καλάβρυτα)

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα