18 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της εστίασης για τα τέλη

Στα “κεραμίδια” ανεβαίνει η εστίαση για το θέμα των ανταποδοτικών τελών στους κοινόχρηστους χώρους, με τους επαγγελματίες να έχουν πάθει στην κυριολεξία ένα σοκ, διαβάζοντας τους πίνακες που γνωστοποιήθηκαν βάση της σχετικής εισήγησης που έγινε στη δημοτική επιτροπή.

Οι αυξήσεις στα καταστήματα εστίασης είναι κατά μέσο όρο κοντά στο 50%, ενώ υπάρχουν πεζόδρομοι της Πάτρας που τα τέλη που καλούνται να πληρώσουν τα μαγαζιά είναι τριπλάσια αυτών που πλήρωναν μέχρι τώρα.

Ειδικότερα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας ο ειδικός συντελεστής του 4,50% εκτοξεύει στην κυριολεξία τα ανταποδοτικά τέλη για τα καταστήματα εστίασης. Ο ΣΚΕΑΝΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για στοχοποίηση του κλάδου της εστίασης, τονίζοντας ότι ο δήμος νομίζει ότι βρήκε την κότα που κάνει το αβγό.

«Είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε και μας ήρθε τουλάχιστον αιφνιδιαστικά, χωρίς να προηγηθούν σχετικές συζητήσεις και χωρίς κανείς να μας ενημερώσει επίσημα» ανέφερε στον Max Fm ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς.

Στην εστίαση είναι εξοργισμένοι με τη δημοτική αρχή και την απόφαση της αυτή για τα ανταποδοτικά τέλη, ενώ ήδη στα πηγαδάκια που γίνονται μεταξύ των επαγγελματιών αυτό που τονίζεται είναι ότι αρκετοί κοινόχρηστοι χώροι αν δεν αλλάξει κάτι θα μειωθούν σημαντικά αφού οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.

Κάτι που φυσικά αναμένεται να επηρεάσει και τις θέσεις εργαζομένων, μειώνοντας τα άτομα που απασχολούν.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα