21.3 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Καθαριότητα: 40 κάδοι ανακύκλωσης ρουχισμού κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους στην Αιγιάλεια – ΦΩΤΟ

Ένα ακόμη βήμα, στην κατεύθυνση αύξησης των ποσοστών ανακύκλωσης – ανάκτησης υλικών, με στόχο η πόλη να ανεβάσει ρυθμούς στην προσπάθεια μείωση του όγκου των απορριμμάτων και την ανάδειξη της οικολογικής συνείδησης και ευαισθησίας, ολοκληρώνει αυτές τις μέρες ο δήμος Αιγιαλείας και το Τμήμα Καθαριότητας. Με την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Καραΐσκου ξεκίνησε, από χθες Πέμπτη 29-2-2024 ξεκίνησε η τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα ρούχα και υποδήματα. Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, σε συνεργασία με ιδιώτη, θα έχουν τοποθετηθεί  ειδικοί κάδοι σε 40 σημεία σε όλη την Αιγιάλεια, δίπλα ή κοντά στις υπάρχουσες «καμπάνες» και τους «μπλέ κάδους» με τα άλλα «ρεύματα ανακύκλωσης» που ήδη «τρέχει» ο Δήμος Αιγιαλείας.

     

«Συνεχίζουμε να αλλάζουμε τον Δήμο μας και κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Βασικό ζητούμενο ήταν και παραμένει να μην πετάγονται χρήσιμα υλικά στον πράσινο κάδο. Με την απόσπαση υλικών από τη μεταφορά και εναπόθεση τους εκτός Αιγιαλείας, μειώνεται ο όγκος και βέβαια το κόστος για το δήμο και τον καθένα δημότη ξεχωριστά» αναφέρει ο κ. Καραΐσκος.

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμος προχώρησε στην σύναψη συμφωνητικού συνεργασίας για τη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης με μια αξιόπιστη εταιρεία η οποία σύμφωνα με τον κ. Καραΐσκο ήδη συνεργάζεται και με άλλους δήμους και την Πάτρα και τα οποία μεταπωλεί σε τρίτες χώρες. Ρούχα που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε υλικά μιας χρήσης που προορίζονται για άλλες εφαρμογές. 

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα