20.7 C
Aigio
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
spot_img

Χρήστος Παπαϊωάννου: Η Καθαρά Δευτέρα μεγάλη ημέρα των αρτοποιών

Μια παράδοση 55 χρόνων και μια επωνυμία η οποία έχει γίνει συνώνυμο της ποιότητας και της αξιοπιστίας εγγυάται ότι το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας θα ευωδιάζει μοναδικά και φέτος χειροποίητη και αυθεντική λαγάνα!

Η πιο σημαντική ημέρα για τον αρτοποιό είναι… τρεις, ξεκινά με την προετοιμασία χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή και συνεχίζεται με την… ολονυκτία από το βράδυ σήμερα, συνεχόμενα έως και αύριο!

Κάτι σαν… εθνική εορτή

Τα ζυμαράκια ετοιμάζονται κάθε χρόνιο με επιμέλεια, ο φούρνος προετοιμάζεται κατάλληλα ένα είδος ιεροτελεστίας για να είναι στο τραπέζι μας καλοζυμωμένη,  ευωδιαστή και αφράτη!

«Η μέρα αυτή είναι κάτι σαν εθνική εορτή για τον Παραδοσιακό Ελληνικό Φούρνο. Δίνουμε εξετάσεις στον κόσμο καθώς τα εδέσματα λόγω της νηστείας, απαιτούν κάτι το ξεχωριστό.

Γι αυτό και η προετοιμασία ξεκινά 24ωρα νωρίτερα ώστε αύριο να απολαύσει ο ουρανίσκος αυτό το ξεχωριστό σκεύασμα, μια φορά το χρόνο.

Δεν υπάρχει κάποιο βασικό μυστικό που να αποκαλύπτει κάποιο μύθο, η λαγάνα ακολουθεί το βασικό κανόνα όπως και όλα τα αρτοσκευάσματα , είναι χειροποίητη, είναι μοναδική με βάση τα υλικά της και ψήνεται με μεράκι από τον παραδοσιακό αρτοποιό!» αναφέρει στο Aigiovoice o Xρήστος Παπαϊωάννου, ιδιοκτήτης του ομώνυμου Αρτοποιείου στην Άβυθο.

Μια παράδοση 55 ετών

Ο Χρήστος συνεχίζει την γνωστή παράδοση της οικογένειας γι αυτό και μιλά σε πληθυντικό αριθμό, επ ονόματι και των συναδέλφων του, των παραδοσιακών αρτοποιών της Αιγιαλείας που διέπρεψαν και διαπρέπουν για την αγάπη τους στο επάγγελμα.

Γιός του Ανδρέα Παπαϊωάννου ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα, πρόσφατα, θεωρεί καθήκον να τιμήσει το όνομα και τη μνήμη του. Για πρώτη φορά φέτος, ο Χρήστος, θα στέκεται αύριο στο σημείο όπου για χρόνια 55 χρόνια, ο ιδρυτής της γνωστής επιχείρησης στεκόταν και καλημέριζε τους πελάτες στο κατάστημα της οδού 25ης Μαρτίου στην ‘Άβυθο’.    

Φέτος ο Ανδρέας δεν θα είμαι μαζί του έχοντας ήδη διανύσει μια μεγάλη, 10ετή, περίοδο δίπλα του, είναι ήδη έτοιμος για να αναλάβει αυτή την ευθύνη.

«Ο κόσμος γνωρίζει και διακρίνει το βιομηχανικό προϊόν διότι ο παραδοσιακός φούρνος κάνει τη διαφορά. Είναι κάτι το οποίο έκανε περήφανο και τον πατέρα μου ο οποίος έφτασε τόσο ψηλά στο σκαλοπάτι του συνδικαλισμού, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία και το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, αγωνιζόμενος για τον κλάδο αλλά και τον Έλληνα καταναλωτή» αναφέρει ο Χρήστος Παπαϊωάννου.        

Τιμές και ποιότητες για όλα τα γούστα! 

Η αυθεντική λαγάνα έχει μια τιμή φέτος στα 3 ευρώ/750 γραμμάρια, στο κλασσικό μέγεθος, σε όλα τα αρτοποιεία της Αιγιάλειας. Μια τιμή στα ίδια με το 2023 με τους επαγγελματίες να απορροφούν φέτος τις όποιες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες όπως το σουσάμι αλλά και το ενεργειακό κόστος που παραμένει ψηλά, παρά την αποκλιμάκωση των αυξήσεων της τελευταίας διετίας. 

Εκτός από τον παραδοσιακή λαγάνα, τα τελευταία χρόνια υπάρχει πλέον μια ποικιλία γεύσεων που ακολουθεί και τάση εκσυγχρονιστική. Ξεκινώντας από γνωστές γεύσεις, λαγάνα με ελιά, με λιαστή ντομάτα, με πιπεριά και εναλλακτικά ως προς την πρώτη ύλη έχουμε περάσει και σε ποικιλίες λαγάνας με πολύσπορο και καλαμπόκι.

«Η εξέλιξη έρχεται αναπόδραστα και το κοινό έχει πλέον κάποιες απαιτήσεις. Ακολουθούμε την τάση όμως η εγγύησή μας είναι αυτό το ξενύχτι για να βρούμε στα πρόσωπα όλων αυτών που σηκώνονται το πρωί της Καθαράς Δευτέρας με λαχτάρα και να μοιραστούμε μια καλημέρα διαφορετική από κάθε άλλη ημέρα αυτό το βλέμμα της εμπιστοσύνης που είναι η εγγύηση για κάθε επαγγελματία» επισημαίνει ο Χρήστος Παπαϊωάννου και καταλήγει:                                                        

Όλα τα προϊόντα, εκτός από τιμή θα πρέπει να αναγράφουν και βάρος/τιμ. μια συμφωνία αξίας που πρέπει να τηρεί όχι μόνο ως υποχρέωση στο νόμο αλλά ως σχέση εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή!».

Όλες οι λαγάνες με γεύσεις πωλούνται έως 3,5 ευρώ στο Αίγιο.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα