25.7 C
Aigio
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Κάνεις την καταγγελία, θα βρεις και τον μπελά σου!

Όταν ένας πολίτης ενημερώνει την υπηρεσία του Δήμου για ζημιά – παγίδα σε πεζοδρόμιο, δικαιολογημένα ενίσταται όταν η υπηρεσία του απαντά ότι δεν είναι αρμόδια… γιατί το πεζοδρόμιο πρέπει να φτιάξει ο “ιδιοκτήτης” (αυτός, δηλαδή, που εδρεύει στο τμήμα του πεζοδρομίου).

Δείτε, για παράδειγμα, τι απάντησαν από το Τμήμα Αυτεπιστασίας του Δήμου Πατρέων στον δημότη Ηλία Κωνσταντάτο:

Όμως, εκείνος, ο κ. Κωνσταντάτος, δηλαδή, επειδή τυγχάνει να γνωρίζει τους νόμους και τους κανονισμούς των ΟΤΑ, έδωσε συνέχεια παραθέτοντας το άρθρο Δ, που αναφέρει:

δ. Η κατασκευή, ανακατασκευή ή επισκευή των πεζοδρομίων, μπορεί να γίνεται από τον οικείο ΟΤΑ σε βάρος και για λογαριασμό είτε των ιδιοκτητών των παρόδιων ακινήτων είτε φορέων εκτέλεσης έργων εφόσον αυτά δεν έχουν κατασκευασθεί ή επισκευασθεί ακόμα ή δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές που ισχύουν για την κατασκευή ή επισκευή τους.

Συνεπώς, καίτοι είναι πολυσύχναστο σημείο, απέναντι από τα δικαστήρια προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί συμπολιτών έχετε τη δυνατότητα εφόσον ενημερώσετε τους ιδιοκτήτες και δεν ανταποκριθούν να επισκευάσετε το πεζοδρόμιο και να τους καταλογίσετε τις δαπάνες. 

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και για αρ. πρωτοκόλλου

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα