13.5 C
Aigio
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
spot_img

Επικεφαλής της CIA: Ήττα της Ουκρανίας μέχρι το τέλος του 2024

O διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς προέβλεψε πως με την παρούσα κατάσταση η Ουκρανία ενδεχομένως να χάσει τον πόλεμο μέχρι το τέλος του ή στην καλύτερη περίπτωση, όπως ανέφερε, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθεί σε μια θέση που θα μπορεί ουσιαστικά να υπαγορεύσει τους όρους μια συνθηκολόγησης.

Κατά τον Γουίλιαμ Μπερνς, που μίλησε σε εκδήλωση του Προεδρικού Κέντρου Τζορτζ Μπους, ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί το διαφαινόμενο τέλος της Ουκρανίας είναι οι ΗΠΑ να αποφασίσουν την περαιτέρω ενίσχυση του Κιέβου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανάγκη το Κογκρέσο να «ξεπαγώσει» το πακέτο ύψους 60 δισ. δολαρίων το οποίο έχει κολλήσει στην αμερικανική βουλή.

Μια ισχυρή ομάδα Ρεπουμπλικανών έχει μπλοκάρει τη βοήθεια εκφράζοντας ενστάσεις και προβληματισμούς για το κατά πόσο η διάρκεια της υποστήριξης αλλά και το πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό κεφάλαιο που δαπανάται στην Ουκρανία εξυπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα των ΗΠΑ ή εάν τελικά αυτό αποσπά την προσοχή από σημαντικότερες προκλήσεις, όπως τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον ανταγωνισμό με την Κίνα.

Το Ιράν υποβαθμίζει την επίθεση από το Ισραήλ

«Εάν δεν εγκριθεί άμεσα η βοήθεια προς την Ουκρανία, το Κίεβο μπορεί να χάσει τον πόλεμο μέχρι το τέλος του έτους», ήταν η σαφής προειδοποίηση από τον επικεφαλής της CIA. «Με την ώθηση που θα προερχόταν από τη στρατιωτική βοήθεια, τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, οι Ουκρανοί είναι απολύτως ικανοί να κρατήσουν μέχρι το 2024 και να αποδομήσουν την αλαζονική άποψη του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ο χρόνος λειτουργεί προς όφελός του», τόνισε.

Εάν η βοήθεια δεν εγκριθεί, υπογράμμισε, «η εικόνα θα είναι τρομερή». «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι Ουκρανοί να χάσουν μέχρι το τέλος του 2024 ή τουλάχιστον ο Πούτιν αν βρεθεί σε θέση όπου θα μπορούσε ουσιαστικά να υπαγορεύσει τους όρους μιας πολιτικής διευθέτησης», επισήμανε.

«Η υποστήριξη της Ουκρανίας, αυτή τηστιγμή είναι κάτι περισσότερο από τον πόλεμο με τη Ρωσία», υποστήριξε ο Μπερνς και πρόσθεσε: «Αφορά επίσης την Κίνα και τον Σι Τζινπίνγκ, τις φιλοδοξίες του και τους συμμάχους του, τους εταίρους μας στον Ινδο-Ειρηνικό». «Πρόκειται πραγματικά για ένα ζήτημα αξιοπιστίας. Δείχνει σε αντιπάλους και συμμάχους την αξιοπιστία και την αποφασιστικότητά μας».

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα