21.3 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Σπείρα πίσω από την διάρρηξη στο Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής…

Στο υλικό που υπάρχει από κάμερες επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής εστιάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αιγίου προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη από τους θρασύτατους ιερόσυλους που εισήλθαν τα ξημερώματα της χθες Κυριακή στον χώρο του Προσκυνήματος στην παραλιακή και αφαίρεσαν τάματα αξίας από την εικόνα της Παναγίας Τρυπητής.

Οι ληστές άρπαξαν ότι πρόλαβαν, σπάζοντας το εξωτερικό πλαίσιο της εικόνας όπου ευσεβείς τοποθετούν τα πειστήρια της προσφοράς, της υπόσχεσης και της αγάπης προς την Παναγία αποζητώντας τη μεσιτεία Της για τους ίδιους αλλά και αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η ενεργοποίηση του συναγερμού του Ναού τους έτρεψε σε φυγή πριν ολοκληρώσουν το «έργο» τους, προστατεύοντας το προσκύνημα από περαιτέρω απώλειες και φθορές. Το πρώτο στοιχείο που άφησαν πίσω τους ήταν ένας ιμάντας τον οποίο χρησιμοποίησαν για να μπουν στο ναό από ένα μικρό παράθυρο που προστατεύεται από σιδεριά.

Η Ασφάλεια απέστειλε τον ιμάντα στα εγκληματολογικά ευελπιστώντας ότι μπορεί να συνεισφέρει με τα άλλα στοιχεία που μπορεί να προκύψουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

Όσον αφορά τα άτομα που μπήκαν μέσα στο ναό δεν υπάρχει ακριβής εικόνα καθώς το προσκύνημα δεν διαθέτει συστήματα καμερών. Εκτιμάται πάντως ότι ήταν τουλάχιστον δύο. Περεταίρω η Ασφάλεια αναλύει το υλικό από κάμερες στην περιοχή εκτιμώντας ότι πρέπει να βρεθεί σε πρώτη φάση το όχημα των δραστών.

Οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση καθώς δεν αποκλείεται να έδρασε κάποια σπείρα ληστών που «ανοίγουν» ναούς. Η μεθοδολογία που έδρασαν δεν παραπέμπει απευθείας σε κάποιοι κύκλωμα καθώς οι άγνωστοι που μπήκαν στο Προσκύνημα επέδειξαν και κάποια προχειρότητα στις κινήσεις τους.

Η Ασφάλεια όμως δεν αποκλείει να είναι κάποια σπείρα που βρέθηκε στο Αίγιο ειδικά για αυτή την κλοπή ενώ εκτιμά ότι η αποκάλυψη της ταυτότητάς τους δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα