19 C
Aigio
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

1ο ΕΠΑΛ Αιγίου: Ενεργειακή αναβάθμιση, μέσω Περιφέρειας, με δικαιούχο το Δήμο Αιγιαλείας

Στο νέο ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» πέρασε πριν από λίγες μέρες το έργο Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακού Συγκροτήματος 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου.

Η ένταξη του έργου έγινε με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο που εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας  «Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας και της κυκλικής οικονομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» συμπεριλαμβάνει παρεμβάσεις για την εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας, θερμομόνωσης της στέγης, αντικατάσταση των παραθύρων και θυρών, ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και φωτισμού και εγκατάσταση συστημάτων φωτοβολταϊκών.

Είναι προϋπολογισμού 2,33 εκατ. ευρώ ενώ η μελέτη έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας. Το έργο δημοπρατήθηκε το 2022, υποβλήθηκε προσφορά με μικρή έκπτωση, ορίστηκε ανάδοχος αλλά τελικά δεν εμφανίστηκε.

Το κτήριο δεν έχει καμία μόνωση, διαθέτει κουφώματα παλαιού τύπου σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας τα οποία είναι φθαρμένα και έχουν σημαντικές απώλειες θέρμανσης το χειμώνα.    .

Την ένταξη του ΕΠΑΛ σε πρόγραμμα – «γέφυρα» καθώς το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2014-2020 έχει κλείσει την πόρτα του οριστικά, διεκδικούσε η Δημοτική αρχή Αιγιαλείας η οποία και είναι δικαιούχος της δράσης.   

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα