17.4 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Πάνω από τρείς την ημέρα οι αναφορές για ενδοοικογενειακά επεισόδια

Μπορεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας μετά από την δολοφονία της άτυχης Κυριακής μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων να έχει δώσει εντολή προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες να ενεργούν άμεσα σε κάθε αναφορά ή καταγγελία που γίνονται για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, όμως, αυτά δεν έχουν τέλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από τις συλλήψεις και τις δικογραφίες που συντάσσονται για τέτοιου είδους επεισόδια σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και το αστυνομικό δελτίο που στέλνεται στα ΜΜΕ, στην Πάτρα γίνονται δεκάδες και άλλες τέτοιες καταγγελίες για σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά επεισόδια.

Τα σήματα που στέλνει η Άμεση Δράση προς τις ομάδες που περιπολούν στην Πάτρα για επεισόδια που σχετίζονται με ενδοοικογενειακή βία είναι πάνω από τρία την ημέρα κατά μέσο όρο. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν παντρεμένα ζευγάρια ή και ζευγάρια που βρίσκονται εν διαστάσει, ενώ στην πλειοψηφία το θύμα είναι η γυναίκα.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό οι αναφορές στο κέντρο γίνονται από τους ενοίκους που μένουν δίπλα και ακούνε φωνές και φασαρίες, ενώ υπάρχουν περιστατικά που οι γυναίκες που έχουν υποστεί βία από τον σύζυγο ή τον σύντροφο τους καταγγέλλουν το γεγονός. Κάτι που σπανίως γινόταν παλιότερα και που δείχνει ότι η σιωπή σπάει. Όμως τα περιστατικά συνεχίζονται.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα