19.8 C
Aigio
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Στον Εισαγγελέα σήμερα ο 37χρονος που δολοφόνησε με κατσαβίδι την 11χρονη ανιψιά του

Το σκηνικό της τραγωδίας άρχισε να διαγράφεται από τις απογευματινές ώρες και ενώ οι δικοί της άνθρωποι αγωνιούσαν μετά και την εξαφάνισή της από το σπίτι της.

πηγή: patrisnews.com – ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΕΛΝΤΗΣ

Η φρίκη… αποτυπώθηκε χθες σε όλη της την τραγική διάσταση πάνω στο άψυχο κορμάκι της 11χρονης από τη Μυρτιά του Πύργου που βρέθηκε… άγρια δολοφονημένη από τα χέρια του ίδιου της του θείου.

Το σκηνικό της τραγωδίας άρχισε να διαγράφεται από τις απογευματινές ώρες και ενώ οι δικοί της άνθρωποι αγωνιούσαν μετά και την εξαφάνισή της από το σπίτι της.

Δυστυχώς, αρκετά χιλιόμετρα μακριά τους και στην περιοχή Καταρράχι, στον Ηλειακό κάμπο, το μόλις 11 ετών κορίτσι, εντοπίστηκε νεκρό και σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση.

Στο σώμα της μικρής υπήρχαν τα σημάδια μιας εγκληματικής ενέργειας που δεν την χωρά ανθρώπινος νους… Βαθιά χαραγμένα στο κορμί της από κατσαβίδι που χρησιμοποίησε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος.

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Τα ίχνη της 11χρονης Βασιλικής χάθηκαν περίπου στις 9:00 το βράδυ της περασμένης Κυριακής από το χωριό Μυρτιά… Σύμφωνα με τη μητέρα της, η μικρή της είπε ότι θα επισκεφθεί το σπίτι του παππού της… Δεν πήγε ποτέ όμως, αλλά ούτε επέστρεψε στο δικό της. Ακολούθησαν δραματικές στιγμές με τους γονείς να δηλώνουν την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί συντονισμένα από το πρώτο κιόλας λεπτό, προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες, χτενίζοντας όλο το χωριό αλλά και τις γύρω περιοχές.

ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ

Από την ώρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση της Βασιλικής -τα ξημερώματα της Δευτέρας- οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, με βάση και τις πληροφορίες που πήραν από τους γονείς του κοριτσιού για τα σημεία που είχε κινηθεί πριν εξαφανιστεί, αναζήτησαν υλικό από κάμερες.

Ετσι, πολύ γρήγορα, εντόπισαν βίντεο που έδειχνε το κορίτσι να πλησιάζει το αυτοκίνητο του δράστη -το οποίο μάλιστα όπως έλεγαν στο χωριό, πρόσφατα το είχε αγοράσει από τον πατέρα της 11χρονης.

Είναι χαρακτηριστικό δε, πως το άτυχο κορίτσι, μαζί με τη μητέρα της, λίγο πριν εξαφανιστεί… έπλυνε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην αυλή του σπιτιού τους.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, αποτέλεσαν… κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο ανήκει στον 37χρονο θείο της, ξάδελφο της μάνας της.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του 37χρονου και στη διάρκεια της ανάκρισης στην ΔΑ Ηλείας ο άνδρας προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε καμμία σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις και εν τέλει… «έσπασε».

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ψυχρός, κυνικός… και χωρίς να δίνει λεπτομέρειες ο 37χρονος -παλιός γνώριμος των αρχών, ομολόγησε τη δολοφονία. Ομολόγησε, ότι είναι ο άνθρωπος που το βράδυ της Κυριακής, άρπαξε, κατακρεούργησε και πέταξε στα χωράφια την 11χρονη Βασιλική. «Την πήγα στο χωράφι και τη σκότωσα με κατσαβίδι» είπε χαρακτηριστικά κατά την ομολογία του.

Αυτό που δεν είπε όμως -παρά τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών- είναι ποιό ήταν το κίνητρό του… Γιατί δηλαδή σκότωσε με αυτό τον ειδεχθή τρόπο ένα κοριτσάκι μόλις 11 ετών;

Οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι το άψυχο κορμί της 11χρονης -μετά από δική του υπόδειξη, πεταμένο μέσα σε ένα χωράφι… Άμεσα στο σημείο έφθασε Ιατροδικαστής, και η σορός της μικρής μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό του βιασμού.

Αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι αν ο 37χρονος δολοφόνησε την 11χρονη Βασιλική στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα ή την είχε ήδη σκοτώσει από πριν και την μετέφερε στο συγκεκριμένο σημείο.

Απόρίας άξιο είναι επίσης πως παρά την υπόδειξη του σημείου που… πέταξε το αιχμηρό αντικείμενο -το οποίο αποτέλεσε και το φονικό όπλο, μέχρι και χθες το βράδυ, αυτό δεν είχε βρεθεί.

ΤΗΝ ΕΨΑΧΝΕ… ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Ο 37χρονος δολοφόνος χθες το ξημέρωμα πήγε να… παρηγορήσει τους γονείς της 11χρονης, ενώ, πριν συλληφθεί είχε αναρτήσει και στο facebook, φωτογραφία της 11χρονης και έκανε έκκληση για να βρεθεί το παιδί…

ΠΛΟΥΣΙΟ… ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Το 2017 ο 37χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος, είχε συλληφθεί από τις Αρχές για βιασμό 14χρονης. Το 2020 είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Ζάκυνθο σε φυλάκιση εννέα ετών, ωστόσο δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος και έτσι ουσιαστικά ήταν… ατιμώρητος.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας -καθώς στην Ηλεία σήμερα έχουν φτάσει και ενισχύσεις της ΕΛΑΣ κι από την Αθήνα, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, θα οδηγηθεί σήμερα στον Ανακριτή και στον Εισαγγελέα για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

ΒΡΑΖΕΙ Η ΜΥΡΤΙΑ

Η ατμόσφαιρα στη Μυρτιά, και ειδικότερα στην γειτονιά της 11χρονης Βασιλικής είναι τεταμένη -κάτι που αποτυπώνεται και στις δηλώσεις των συγγενών της -που μίλησαν στην εφημερίδα «Πατρίς» και ζητούν ήδη την παραδειγματική τιμωρία του 37χρονου.

Κώστας Κρεμμύδας – Δικηγόρος οικογένειας 11χρονης

«Η οικογένεια κατέθεσε κάποια έγγραφα και βίντεο που υπάρχουν… Ξέρετε ήδη πολλά πράγματα τα οποία είναι και αξιόπιστα και εμείς θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία. Αυτή τη στιγμή η οικογένεια είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεν μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινος νους ότι έχουν συμβεί αυτά για αυτό κι εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να αποδοθεί η δικαιοσύνη…». Στο ερώτημα για ενδεχόμενο βιασμό απάντησε ότι «…είναι κάτι που εξετάζεται γι αυτό και η οικογένεια έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο για να πάρει τις απαντήσεις που πρέπει».

Ευγενία Σπυροπούλου – Γιαγιά 11χρονης

«Η κοπέλα ήταν στη μάνα της και έπλενε το αμάξι. Περίπου 21:15 φεύγει ο Σ… για να πάει στο Ρετούνι και στο δρόμο ήταν το κορίτσι. Δεν γνωρίζω αν ήξερε πού ήταν. Εγώ ήμουν σπίτι μου. Με παίρνει τηλέφωνο η κόρη μου να με ρωτήσει αν ήταν η Βασούλα εδώ και της απάντησα ότι δεν ήταν. Κατέβηκε ο άντρας μου για να ψάξουν, αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Το παιδί ξαφνικά χάθηκε. Επειδή η μαμά του πηγαίνει για δουλειά, είχε σηκωθεί και μαγείρευε. Μέχρι τις 10:00 το βράδυ συνήθως το παιδί κάθεται με τις φίλες του. Πέρασε η ώρα και πουθενά το παιδί. Βγήκαν έξω και έψαχναν όλοι και δεν το βρήκαν. Σήμερα μάθαμε ότι ήταν ο Σ…, ο οποίος αντιδρούσε λες και δεν ήξερε τίποτα. Καθόταν και δεν έψαχνε καθόλου. Ο πατέρας της 11χρονης φώναζε μην γνωρίζει κάποιος για την κόρη του και του είπα ότι το κορίτσι δεν πάει πουθενά από μόνο του. Ούτε κινητό έχει, ούτε τίποτα. Η κόρη μου όταν κατέβηκα κάτω μου είπε ότι μου σκότωσαν τη Βασούλα μου. Ο Σ… το πρωί σηκώθηκε και πήγε για δουλειά. Όταν σχόλασε, ήταν αστυνομικοί εδώ και τον ρώτησαν αν είναι δικό του το αμάξι και αυτός απάντησε “ναι”. Δεν πήγε το μυαλό μας σε αυτόν γιατί ήταν σόι μας. Οι αστυνομικοί ήρθαν και τον πήραν και μάλιστα τους έλεγα ότι δεν είναι αυτός ο δολοφόνος και να ψάξουν αλλού. Το προηγούμενο βράδυ ο Σ…  έφυγε και πήγε Ρετούνι και όταν έμαθε ότι εξαφανίστηκε το παιδί ήρθε από το σπίτι του 5:30 με 6:00 τα ξημερώματα. Ήρθε ο αδερφός του, η γυναίκα του αδερφού του και η γυναίκα του Σ… Το μεσημέρι ήρθε και τον πήρε η αστυνομία. Αν το ήξερα ότι το έχει κάνει αυτός θα τον σκότωνα».

Θοδωρής Σπυρόπουλος – Παππούς 11χρονης, Θείος δράστη

«Η εγγονή μου ερχόταν το χειμώνα στο σπίτι που μένω, όπως και ο Σ… Κάποια στιγμή όμως του είπα να σταματήσει να έρχεται. Στο παρελθόν είχε κάνει και άλλο κακό. Όπως άκουσα, το παιδί το περίμενε στην αγορά, στη διασταύρωση που πήγε να ψωνίσει, το έβαλε στο αμάξι και το εξαφάνισε. Δεν είχαν κάποια συνάντηση. Ο Σ… έχει μία κόρη 10 χρονών. Δεν ξέρω μην έχει πειράξει και αυτή. Εμένα με πήραν τηλέφωνο να με ρωτήσουν αν η Βασιλική είναι σπίτι μου και τους είπα όχι. Αυτός από μόνος του είπε ότι έψαχνε το παιδί, αλλά την είχε κάνει τη ζημιά του. Είχε σκοτώσει το παιδί και το έψαχνε για τα μάτια του κόσμου».

Ιωάννης Παναγιωτόπουλος – Ξάδελφος 11χρονης

«Το βράδυ με τους αστυνομικούς ψάχναμε παρέα με το θείο του παιδιού. Με αυτοκίνητα, με τα πόδια, κοιτάγαμε παντού. Ο δράστης δεν ήταν μαζί μας. Τα ξημερώματα ήρθε εδώ και έκανε τον ανήξερο. Μετά ήρθαν οι αστυνομικοί, κοίταξαν τις κάμερες και τον συνέλαβαν».

Δημήτρης Κωστόπουλος – Ιδιοκτήτης χωραφιού

«Περνάμε κάθε μέρα από το σημείο και δεν είδαμε κάτι που να μας υποψιάσει ότι κάτι έχει συμβεί. Απλά για τον τύπο ξέραμε πάρα πολλά. Αυτόν τον έπαιρνα κατά καιρούς στη δουλειά μαζί με την οικογένειά του. Ωστόσο έμαθα τελευταία για την κατηγορία του. Δεν είχε ακουστεί κάτι τέτοιο. Δεν ήταν ότι καλύτερο. Ήξερε καλά την περιοχή, γιατί δούλευε εδώ. Δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί η κοπέλα. Την πέταξε στο ίσωμα.  Κάποιος θα την έβρισκε μιας και υπάρχει κόσμος από τη στιγμή που είναι εποχή καλλιέργειας. Έχω πάθει σοκ! Τέτοια πράγματα ούτε τα σκέφτεσαι, ούτε τα λες. Πόσο μάλλον να τα κάνεις».

Γιάννης Λέντζας-Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

«Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το περιστατικό, είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι σαν κοινωνία. Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα και δεν υπάρχουν λόγια. Απλά αυτό αποδεικνύει ότι δεν πηγαίνουμε σωστά σαν άνθρωποι και θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις μας. Υπάρχει μία μεγάλη απογοήτευση. Είμαστε συγκλονισμένοι όταν ένα παιδάκι 11 χρόνων βρίσκεται με αυτό τον τρόπο. Οι καταστάσεις αυτές είναι σημεία των καιρών και πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί».

Βασίλης Δρακιάς – Πρόεδρος Αρετής

«Είμαστε συγκλονισμένοι όλοι. Είδαμε στην τηλεόραση το amber alert για το κοριτσάκι και μετά ξαφνικά άρχιζαν να μου έρχονται μηνύματα ότι βρέθηκε στην περιοχή μας. Είναι τρομερό! Μάθαμε και για το δράστη που ομολόγησε και ο οποίος μένει στο χωριό και έχει έξι παιδιά. Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με κάτι τέτοιο. Όσο βρισκόταν εδώ δεν είχε δώσει δικαίωμα, παρότι στο παρελθόν είχε παραβατική συμπεριφορά και είχε καταδικαστεί».

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα