17.4 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Πάτρα: Υπό παραχώρηση στον δήμο τα κτίρια του παλιού μηχανοστασίου του ΟΣΕ


Πέρα από την επέκταση του χώρου του δημοτικού πάρκινγκ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου που σύμφωνα με τα όσα τόνισαν στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη τα ηγετικά στελέχη του ΟΣΕ, θα παραχωρήσουν στον δήμο, η Πάτρα θα έχει και άλλα «δώρα» από τον Οργανισμό.

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στη πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Πάτρα τα στελέχη του ΟΣΕ άφησαν ανοικτό το παράθυρο στον δήμαρχο για την παραχώρηση των κτιρίων που βρίσκονται μέσα στο παλιό μηχανοστάσιο, στον δήμο.

Στην πρόταση συμπεριέλαβε και ένα μεγάλο νεοκλασικό κτίριο, ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, που βρίσκεται απέναντι από το μηχανοστάσιο Αγ. Διονυσίου, επί της οδού Αθηνών και είναι έργο του Τσίλλερ.

Επί της ουσίας τα στελέχη του ΟΣΕ δεν είχαν καμία αντίρρηση στο να παραχωρηθούν στην πόλη τα εν λόγω κτίρια, όμως, ζήτησαν κάποιο χρόνο ώστε να διερευνήσουν το νομικό πλαίσιο με το οποίο θα επιτευχθεί η παραχώρηση.

Αν υπάρξει συμφωνία για όλα αυτά τα κτίρια και περιέλθουν στο δήμο, τότε η περιοχή θα αλλάξει όψη. Ο δήμος θέλει τα κτίρια να τα επισκευάσει και να δημιουργήσει χώρους πολιτισμού για τις ανάγκες του ίδιου, αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Οπότε αναμένονται εξελίξεις επί του ζητήματος πάντα στο πλαίσιο της καλής σχέσης που φαίνεται να κτίζουν ο ΟΣΕ με τον δήμο.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα