18 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Φωτιά τώρα στο Μαύρο Λιθάρι – 112 για εκκένωση προς Γλυφάδα | Πυρκαγιές σε Πελοπόννησο και Κεφαλονιά

Φωτιά τώρα ξέσπασε στο Μαύρο Λιθάρι της Αττικής, στην Ανάβυσσο ενώ εστάλη και μήνυμα 112 στους κατοίκους για εκκένωση προς Γλυφάδα

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής και ξέσπασε πολύ κοντά στην Αθηνών – Σουνίου. Στην περιοχή υπάρχουν κοντά σπίτια και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 55 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ επιχειρούν και τρία ελικόπτερα. Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αθηνών – Σουνίου, από το ύψος της οδού Ηλέκτρας έως το ύψος της οδού Μίνωος και πραγματοποιείται εκτροπή από το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Αρχικά είχε σταλεί μήνυμα 112 για ετοιμότητα, όμως στη συνέχεια εστάλη νέο μήνυμα που ζητούσε από τους κατοίκους στο Μαύρο Λιθάρι να εκκενώσουν προς Γλυφάδα.

Φωτιά τώρα στο Μαύρο Λιθάρι - Μήνυμα 112 για εκκένωση προς Γλυφάδα

Φωτιά τώρα στο Μαύρο Λιθάρι – Μήνυμα 112 για εκκένωση προς Γλυφάδα© Παρέχεται από: LiFO

Φωτιά τώρα στο Μαύρο Λιθάρι - Μήνυμα 112 για ετοιμότητα

Φωτιά τώρα στο Μαύρο Λιθάρι – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα© Παρέχεται από: LiFO

Φωτιές σε Πελοπόννησο και στην περιοχή του Μύρτου στην Κεφαλονιά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα φωτιές καταγράφονται επίσης στη Δροσοπηγή Κορινθίας, τη Μαστραντώνη Αχαΐας, τα Διβαράτα Κεφαλονιάς – στην ευρύτερη περιοχή του Μύρτου, τη Μεγαλόπολη και την Αργολίδα.

Στην Κεφαλονιά έχει ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή του Μύρτου, στα Διβαράτα, με δύο μέτωπα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σάμης, Παναγή Δρακουλόγκωνα. «Υπάρχουν δυο μέτωπα πολύ δυνατά και τα δυο. Το ένα προς Διλινάτα και το άλλο προς Αγκώνα», δήλωσε στο kefaloniapress.gr. Οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο είναι πολύ δυνατοί. «Δεν παλεύεται εύκολα αυτή η φωτιά», τόνισε ο δήμαρχος. Στην περιοχή επιχειρούν 25 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και 8 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε αεροσκάφη.

Φωτογραφία: Kefaloniapress.gr

Φωτογραφία: Kefaloniapress.gr© Παρέχεται από: LiFO

Εικόνα: Kefaloniapress.gr

Εικόνα: Kefaloniapress.gr© Παρέχεται από: LiFO

Εικόνα: Kefaloniapress.gr

Εικόνα: Kefaloniapress.gr© Παρέχεται από: LiFO

Φωτογραφία: Kefaloniapress.gr

Φωτογραφία: Kefaloniapress.gr© Παρέχεται από: LiFO

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην Δροσοπηγή Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:50 και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Τριταίας, στην Αχαΐα όπου νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα από το 112 που καλούσε του κατοίκους να παραμείνουν σε επιφυλακή στην περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν τον οικισμό. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 72 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στις πυρκαγιές της Μεγαλόπολης Αρκαδίας και της Λύρκειας Αργολίδας. Παράλληλα, νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας, καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτούς και να κατευθυνθούν προς Λύρκεια. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Λύρκεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην Λύρκεια Αργολίδας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λύρκειο όρος που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και από αέρος 1 αεροσκάφος και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Θήβα: Φωτιά σε παράδρομο της Αθηνών – Λαμίας 

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που ξέσπασε στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση στον παράδρομο της Εθνικής Οδού. Στο σημείο για την κατάσβεση της επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και 3 αεροσκάφη. 

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα