17.5 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ο σκύλος των Κυνηγών Πελοποννήσου ανέλαβε αποστολή – Αύριο ο Croif θα… μυρίσει όλο το Αιγάλεω όρος για φόλες (ΦΩΤΟ)

του Αχιλλέα Ροδίτη

Είναι γνωστό ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα, είχε αγοράσει με ιδία έξοδα τρεις σκύλους που εκπαιδεύτηκαν στην Λακωνία για να ενταχτούν σε πλάνο συνεχών περιπολιών ώστε να εντοπίζονται πεταμένες φόλες και να προστατεύονται τα ανυπεράσπιστα ζώα που είναι εν δυνάμει θύματα. Οι περιπολίες έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται σε τακτική κλίμακα και παντού όπου κριθεί ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επιβεβαιώνει στο Politeianews.gr ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας, ο ένας από τους τρεις σκύλους, ο Croif (φωτο) θα βρίσκεται αύριο το πρωί στο Αιγάλεω ύστερα από αίτημα του εκεί Δήμου και της ΕΛ.ΑΣ..

a5e34379-2982-4aaa-9ce0-6f8e19a6f578
Ο Croif – Ο σκύλος της Γ.Κ.Ο.Π. που αύριο θα ελέγξει το Αιγάλεω όρος

Σκοπός είναι να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες έρευνες στο Αιγάλεω όρος όπου διαπιστώνεται ένταση του προβλήματος με φόλες και το προηγούμενο χρονικό διάστημα βρέθηκαν θανατωμένα σκυλιά. Η ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου και της Αστυνομίας, εκ μέρους των Κυνηγών της Πάτρας ήταν άμεση και θετική. Ήδη προετοιμάζεται το κλιμάκιο που θα μεταβεί στην Αθήνα έτσι ώστε αύριο από νωρίς το πρωί να ξεκινήσουν οι περιπολίες.

0c6010d2-e2f0-4a67-a41c-f241267d42e4

Να σημειωθεί ότι ανάλογες περιπολίες γίνονται και στην Πελοπόννησο ενώ η χρησιμότητα των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων έχει αφενός κινητοποιήσει κι άλλες Κυνηγετικές Ομοσπονδίες αλλά και την Πολιτεία, προς την κατεύθυνση της απόκτησης και εκπαίδευσης ειδικής ράτσας σκύλων που μπορούν να προλαμβάνουν το κακό σώζοντας τη ζωή άλλων τετράποδων…! Πρόκειται μάλιστα για σκυλιά ράτσας Μαλιονουά και Βέλγικου Ποιμενικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ισπανία, τα αντίστοιχα σκυλιά πωλούνται προς 16.000 με 17.000 ευρώ το ένα! Όμως στην Ελλάδα και χάριν του σκοπού για τον οποίο θέλησε να τα αποκτήσει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, η τιμή των εδώ εκτρεφόμενων τετράποδων ήταν ασύγκριτα  πολύ χαμηλότερη.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα