23.5 C
Aigio
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Aιγιάλεια: Διακήρυξη εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των ΚΕΠ σε “Υπηρεσίες Μίας Στάσης”

Εργασίες ανακαίνισης των ΚΕΠ του Δήμου Αιγιαλείας στο πλαίσιο της δράσης «Εκσυγχρονισμού των ΚΕΠ» προχώρησε μετά από ομόφωνη απόφαση που ελήφθη κατά την τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Αιγιαλείας στις 18 Ιουνίου στο Αίγιο μετά από εισήγηση του Βασίλη Χριστόπουλου, Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών.
Το έργο είναι προϋπολογισμού έγκριση 279.074 ευρώ θα εκτελεστεί με ανοιχτό διαγωνισμό μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’).
Η δράση είχε περάσει ήδη από την παλαιά Οικονομική Επιτροπή του δήμου το 2022 και έχει εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό ενώ πέρασε πρόσφατα τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από τον έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής παρουσία του δημάρχου Δημ. Καλογερόπουλου, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι όροι του σχετικού διαγωνισμού σύμφωνα με την προηγηθείσα μελέτη του δήμου.
Στα πλαίσια της δράσης θα αναβαθμιστούν μέσα σε πέντε μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, και τα έξι ΚΕΠ του δήμου σε Αίγιο, Αιγείρα, Ακράτα, Συμπολιτεία (στα Σελιανίτικα), Διακοπτό και Ερινέο (στις Καμάρες).
Στα παραρτήματα των ΚΕΠ λειτουργούν στα όρια του δήμου, εργάζονται συνολικά 13 άτομα. Με εξαίρεση το κεντρικό ΚΕΠ Αιγίου της οδού Παναγιωτοπούλων στο κέντρο της πόλης το οποίο εξυπηρετεί πρωί και απόγευμα (διπλή βάρδια) όλα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Σήμερα τα ΚΕΠ του δήμου διεκπεραιώνουν 1057 διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης ενώ παρέχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης με φυσική παρουσία, βιντεοκλήση και ψηφιακές αιτήσεις μέσω του gov.gr
Από το 2019 έχει ξεκινήσει η διαδικασία μετατροπής των ΚΕΠ όλης της χώρας σε Υπηρεσίες Μίας Στάσης (one stop shop), δηλαδή σε δομές μέσω των οποίων ο πολίτης θα μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις συναλλαγές του με το Δημόσιο, χωρίς ταλαιπωρία.
Στόχος των ΚΕΠ, με βάση την ένταξη του σχεδίου από την Κυβέρνηση στο Ταμείο Ανάκαμψης, είναι να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όχι μόνο προς τους πολίτες αλλά και προς τις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας εμπράκτως την ανάπτυξη της χώρας.
Στα πλαίσια του έργου σχεδιάζεται η αναβάθμιση των υποδομών σε δύο επίπεδα, την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών των ΚΕΠ μέσω αντίστοιχων εργασιών (νέα δάπεδα, φωτιστικά, χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά, εγκατάσταση επιγραφών κά.) και τον εξοπλισμό τους με την προμήθεια tablets για την χρήση της εφαρμογής gov.gr wallet για τον έλεγχο ηλεκτρονικών εγγράφων που προσκομίζουν οι πολίτες αλλά και δράσεις εκσυγχρονισμού των πληροφοριακών υποδομών που περιλαμβάνουν νέο μηχανογραφικό εξοπλισμό (Η/Υ, Εκτυπωτές).
Σε επιλεγμένα ΚΕΠ προχωρά και η υλοποίηση συστήματος διαχείρισης επισκεπτών μέσω web εφαρμογής στο G-cloud όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να κλείνουν ραντεβού και να παίρνουν αριθμό προτεραιότητας για την εξυπηρέτηση τους. Από την ίδια εφαρμογή θα μπορούν να ενημερώνονται τα στελέχη των ΚΕΠ για τα προγραμματισμένα ραντεβού. Η ίδια λειτουργικότητα θα διατίθεται και για τους πολίτες που επισκέπτονται τα ΚΕΠ χωρίς ραντεβού.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα