17.9 C
Aigio
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΔΕΥΑ Αιγιαλείας: “Τσουχτερά” πρόστιμα έως 10 χιλ. ευρώ και μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης, λόγω λειψυδρίας

Στην λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, μετά και από εισήγηση του διευθυντή Παναγιώτη Νικολόπουλου, προχώρησε με απόφασή του την περασμένη Τετάρτη το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου.    
Τα μέτρα λαμβάνονται λόγω των ιδιόμορφων συνθηκών που διαμορφώνονται κατά το φετινό καλοκαίρι και τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται ήδη, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της επάρκεια του νερού, την ελλιπή παροχή που εμφανίζουν ήδη αντλητικά συστηματα (γεωτρήσεις) σε διάφορες περιοχές και την υπερκατανάλωση ύδατος που παρατηρείται ήδη από τον περασμένο Μάιο η οποία εκτιμάται πως προέρχεται από παράνομες υδροληψίες.  
Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη το Δ.Σ. τη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας αποφάσισε ομόφωνα σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν:  
-Αύξηση του προστίμου παράνομης υδροληψίας, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης Αποχέτευσης ΔΕΥΑ Αιγιαλείας και συγκεκριμένα την αύξηση του ανώτατου ορίου των 1.000 ευρώ, μέχρι το όριο των 5.000 ευρώ. Το πρόστιμο που θα μπορεί να επιβάλλεται σε περιπτώσεις καταναλωτών που είτε δεν συμμορφώνονται, είτε συμμορφώνονται προσωρινώς και επαναλαμβάνουν την παραβίαση, θα μπορεί να είναι διπλάσιο. Η απαιτούμενη τροποποίηση του κανονισμού της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας θα περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο προς έλεγχο και έγκριση.
-Μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης και απαγόρευση οποιασδήποτε άλλης χρήσης νερού πλην της ύδρευσης, με τμηματικές διακοπές της παροχής στο δίκτυο και ανώτατο όριο κατανάλωσης για οικιακή ή άλλη χρήση. Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. εξουσιοδοτεί τη ΔΕΥΑ για ωριαίες διακοπές της υδροδότησης, όπου κριθεί απαραίτητο με την προϋπόθεση της έκδοσης αποφάσεων του προέδρου κ. Καλογερόπουλου ή του αντιπροέδρου κ. Ντίνου που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές με έκδοση ανακοινώσεων, λόγω του κατεπείγοντος.
Η ισχύς της απόφασης για τα πρόστιμα έως και 10 χιλ. ευρώ, θα ξεκινήσει μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Η ΔΕΥΑ έχει το δικαίωμα, όταν το νερό δεν επαρκεί, να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές της παροχής στο δίκτυο ή να παρέχει νερό σε ορισμένες ώρες κατά την κρίση της. Εξουσιοδοτούνται οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ.Α. όπως περιορίσουν τις ποσότητες ύδατος ύδρευσης που λαμβάνουν οι καταναλωτές της στο μέτρο των πραγματικών αναγκών” καταλήγει η απόφαση.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα