19.6 C
Aigio
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση με θέμα «Εργασία και Άτομα με Αναπηρία», σε συνεργασία Δήμου Αιγιαλείας και ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Με αξιόλογη προσέλευση και κυρίως με ωφέλιμη συζήτηση, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουλίου στο “Πολύκεντρο” Συνεδριακό Κέντρο στην παραλία Αιγίου, εκδήλωση με κεντρικό θέμα “Εργασία και Άτομα με Αναπηρία”, σε συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες και εισηγήσεις που ανέλυσαν επί μέρους ζητήματα, με κυρίαρχες αναφορές στην καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία στην εργασιακή αγορά και στο εκάστοτε εργασιακό περιβάλλον, καθώς και στους τρόπους παρέμβασης των οργανώσεων των Ατόμων με Αναπηρία στην προώθηση του δικαιώματος στην εργασία. Ειδικότερα, ομιλητές ήταν οι κ.κ. Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου (πρόεδρος Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας), Ζαχαρίας Μαμματάς (Νομικός Συνεργάτης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), Αντώνης Χαροκόπος (αντιπρόεδρος ΕΣΑμεΑ, Πρόεδρος ΠΟΜΑμεΑ & Ν.Ι.Ν.) και Μαρία Αλεξανδροπούλου (αντιπρόεδρος ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ).

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σημερινή εκδήλωση είναι μια αφορμή να ενημερωθούμε και κυρίως να αποκτήσουμε συναίσθηση ατομικής ευθύνης, χωρίς να περιμένουμε να δοθούν λύσεις αποκλειστικά από την πολιτεία, ως ασαφή έννοια. Στην τελική, πολιτεία είναι οι άνθρωποι, είμαστε εγώ κι εσύ. Έχουμε υποχρέωση καθένας μας να συμβάλουμε με ενδιαφέρον και συμπεριφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς την κατεύθυνση της ισότιμης εργασιακής αντιμετώπισης για τα Άτομα με Αναπηρία».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας, Εθιμοτυπίας, Εκδηλώσεων κα Μαρία Αγγελοπούλου. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με αξιόλογα συμπεράσματα και κατάθεση προσωπικών εμπειριών, που αποτέλεσαν αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από το κοινό.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα