21.3 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΥΤΑΝΗ: Ξεκινούν οι ακροάσεις για Χρήστο Μπούρα και Νίκο Καραμάνο


Αντιμέτωποι από σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πατρών οι δύο υποψήφιοι Πρυτάνεις. Οι εκλογές μπαίνουν στην τελική τους ευθεία αφού θα γίνει η ακρόαση των προγραμμάτων των διεκδικητών της Πρυτανείας. Η διαδικασία θα είναι διήμερη και την Πέμπτη 11 Ιουλίου θα γίνει η ψηφοφορία του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης μέσω της ψηφιακής κάλπης ΖΕΥΣ και την ανάδειξη του νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Από σήμερα λοιπόν, οι υποψήφιοι διεκδικητές της νέας Πρυτανικής Αρχής ο καθηγητής Χρήστος Μπούρας (νυν Πρύτανης) και ο καθηγητής Νίκος Καραμάνος προσέρχονται με βάση το νέο νόμο σε μια σειρά ακροάσεων.

Η πρώτη τους εκλογική αναμέτρηση ήταν επεισοδιακή λόγω αμφισβήτησης από τον καθηγητή Καραμάνο και την ομάδα του, του εκλογικού αποτελέσματος υποστηρίζοντας πως έγινε κακή εφαρμογή του αλγόριθμου καθώς και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ)! Μάλιστα υπεβλήθησαν δύο προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Από σήμερα οι δύο υποψήφιοι θα καταθέσουν τους άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού τους σε όλα τα επίπεδα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών, στο νέο όργανο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, το 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης αναλύοντας και τεκμηριώνοντας το πρόγραμμά τους σύμφωνα με το οποίο θα κινηθούν στην περίπτωση εκλογής τους, ενώ παράλληλα θα απαντήσουν στις όποιες ερωτήσεις ή διευκρινίσεις τους υποβληθούν από τα έντεκα μέλη. Στη συνέχεια όπως ορίζει ο νόμος, την Τρίτη το πρωί θα αναπτύξουν τον στρατηγικό σχεδιασμό τους στη Σύγκλητο και το απόγευμα της ίδιας μέρας διαδικτυακά σε όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και θα απαντήσουν στις υποβαλλόμενες ερωτήσεις.

Ο νυν Πρύτανης ενόψει της διαδικασίας εκλογής από σήμερα μέχρι την Πέμπτη δηλώνει: «Στόχος μας είναι η ανάδειξη του Πανεπιστημίου Πατρών ως ακαδημαϊκού πόλου αριστείας, εκμεταλλευόμενοι όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις δυνάμεις και τη δυναμική των Σχολών του και των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του, με καταλύτη την ενίσχυση της συνέργειας μεταξύ τους».

Ο καθηγητής κ. Καραμάνος διεκδικώντας την Πρυτανεία, επισημαίνει αφενός ότι κρατάει ρητή επιφύλαξη της προσφυγής στο ΣτΕ, στηρίζεται στο εγνωσμένου κύρους διεθνώς επιστημονικό και ερευνητικό του έργο και παράλληλα υπογραμμίζει ότι το όραμά αυτού και της ομάδας του είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου Πανεπιστημίου, προσηλωμένου στην αποστολή της ποιοτικής εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας και συνάμα Πανεπιστήμιο ίσων ευκαιριών, χωρίς αποκλεισμούς, που θα ενισχύει την ενεργό συμμετοχή όλου του προσωπικού.

Σε σχέση με τους αντιπρυτάνεις ο κ. Μπούρας δήλωσε πως θα παραμείνει το ίδιο σχήμα γιατί έχουν προσφέρει εξαιρετικό έργο με συνέπεια και ήθος. Από την άλλη πλευρά ο κ. Καραμάνος επιλέγει τους: Γεώργιο Καγκάδη Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, προτεινόμενος για Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών, Διοικητικών και Διεθνών θεμάτων, Καθηγητή Βιοχημείας Αχιλλέα Θεοχάρη για Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας & Ανάπτυξης, Ήρα-Σωτηρία Αντωνοπούλου για Αντιπρύτανης Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Διά Βίου Μάθησης και Καθηγητή Γιώργο Νικολάου για Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα