19.1 C
Aigio
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Κ.Υ. Αιγίου: Προσλαμβάνουν αφειδώς νοσηλευτές και πλήρωμα χωρίς… ασθενοφόρο!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Από τη λίστα των θέσεων που «άνοιξαν» και αφορούν το Κέντρο Υγείας Αιγίου και τα Περιφερειακά Ιατρεία, προκύπτουν πάντως σημαντικά ερωτηματικά σε σχέση με τις επιλογές του Υπουργείου Υγείας…

Το προσωπικό που πρόκειται να προσληφθεί για να καλύψει κενά και αστοχίες δεκαετιών σε σχέση με την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, φαίνεται να μην έχει επιλεγεί με βάση τις ανάγκες ή, στην καλύτερη περίπτωση καλείται να υπηρετήσει τομείς υποστελεχωμένους –ακόμη και ανύπαρκτους- ιδιαίτερα όσον αφορά τα εργαστήρια.

Μέσα στην προκήρυξη λοιπόν περιλαμβάνονται νέες θέσεις ΤΕ αλλά και ΠΕ Νοσηλευτικής για την μονάδα του Κ.Υ. Αγίου όπου όμως υπηρετεί μόνο ένας γιατρός ο οποίος μάλιστα αυτή την περίοδο βρίσκεται εκτός με αναρρωτική ενώ κάθε φορά που απουσιάζει λόγω αδείας, είναι αδύνατο να αναπληρωθεί.

Ήδη μάλιστα στην μονάδα του Αιγίου υπηρετούν αρκετοί, οκτώ τον αριθμό, νοσηλευτές!

Ακόμη πιο… προκλητική η προκήρυξη θέσης Δ.Ε. πληρωμάτων ασθενοφόρων ενώ στο Κ.Υ. Αιγίου δεν υπάρχει ούτε προβλέπεται να αποκτήσει σύντομα κάποιο όχημα και οδηγό!   

Στα… κουφά θα μπορούσε να πει κανείς της προκήρυξης είναι και το θέμα της κάλυψης θέσεων στον εργαστηριακό τομέα, μια από τις χρόνιες αδυναμίες της Π.Φ.Υ.

Προβλέπεται η πρόσληψη βοηθού (ΤΕ) μικροβιολόγου ενώ δεν λειτουργεί το εργαστήριο και δεν υπάρχει μικροβιολόγος.

Εκτός από το Μικροβιολογικό, σε απαξίωση εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον είναι και το Ακτινολογικό του Κ.Υ. Αιγίου το οποίο διαθέτει ακτινολόγο αλλά δεν υπάρχει ο βοηθός του (ΔΕ Ακτινολογίας – Ραδιολογίας).

Σε κάθε περίπτωση, η «συνταγή» που φαίνεται ότι ακολουθούν το Υπουργείο και βέβαια η 6η Υ.Πε. μόνο… θεραπεία δεν μπορεί να προσφέρει στον “ασθενή” που είναι το Κ.Υ. Αιγίου όπου δεν υπάρχει οργανόγραμμα αλλά και διάθεση για να ενταχθεί στην αναδιάρθρωση του ΕΣΥ σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας!         

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα