12.5 C
Aigio
Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img

Ολυμπιακό Σαλόνι Μόδας: Μια Ελληνική υπόθεση στο Παρίσι, χάρις σε μια Αιγιώτισσα δημιουργό!

Ένας μουσικός ύμνος στην ελευθερία από μια σημαντική Αιγιώτισσα δημιουργό, την Εύη Φωτοπούλου συμπεριλαμβάνεται στην έναρξη του πιο σημαντικού Gala που γίνεται στο Παρίσι, τιτλοφορείται ως “Ολυμπιακή Νύχτα Μόδας” και θα γίνει στη μουσική σκηνή Les Salons Des Miroirs στις 9 Αυγούστου.

Πρόκειται για το τραγούδι “BIRD OF FREEDOM” το οποίο έχει επιλεγεί μεταξύ εκατοντάδων προτάσεων και αποτελεί έργο του μουσικοσυνθέτη Κίμωνα Πολλάτου με στίχους της Εύης Φωτοπούλου.

Το τραγούδι σε Αγγλικό στίχο γράφτηκε το 2018 και από τότε έχει κατακτήσει διεθνή βραβεία με το χάλκινο μετάλλιο στα Global Music Awards.

Το τραγούδι αυτό ξεχωρίζει ως ύμνος της απαράμιλλης αγωνιστικότητας που πρέπει να διέπει τον άνθρωπο και θα ακουστεί μαζί με μια ακόμη κοινή τους δημιουργία το “MY DRESSMAKER SONGS”.

Ερμηνεύουν Έλληνες καλλιτέχνες, οι Κων/νος Τσιμούρης, Άννα Μαρία Δεληγιώργη, Κώστας Σέγκης, Πέννυ Παπαγεωργίου και Aρης Καμπανός!

 «Ήθελαν να κάνουν κάτι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σ ένα παράλληλο event, έστειλα τα τραγούδια και με επέλεξαν. Μπορώ να πω ότι είναι μια Ελληνική υπόθεση παρότι ξενόγλωσσα, ιδιαίτερα το BIRD OF FREEDOM με το οποίο θα ξεκινήσει η βραδιά. Είναι ένας ύμνος στην ελευθερία και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη γιατί το τραγούδι αυτό συνεχίζει την πορεία του σε μια τόσο μεγάλη βραδιά και αποτελεί τιμή για τον καλλιτέχνη για τα μηνύματα που θα περάσει μέσα από αυτή τη δουλειά του!» αναφέρει η Εύη Φωτοπούλου στο Aigiovoice.

Στην ‘Ολυμπιακή Νύχτα Μόδας’ θα παραστούν Έλληνες, Κύπριοι και Αμερικανοί αθλητές της Ολυμπιάδας του Παρισιού, θα καλυφθεί ζωντανά στις 5.00 μ.μ. (ώρα Γαλλίας) από το ‘NYC @ FASHION WEEK’ ενώ θα γίνει σε παράλληλη ζωντανή μετάδοση στη Νέα Υόρκη, με ελληνικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης προσκεκλημένα καλύψουν την εκδήλωση.

«Θεωρώ ότι ο κόσμος θα εντυπωσιαστεί, δεν θα είναι απλά μια λάμψη ενός Σαββατοκύριακου που μετά θα ξεχαστεί… Θα αφήσει κάτι στον κόσμο, να πουν ΄κάτι ήθελε να μας πει ποιητής’ και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ποιήτρια! Είναι επίσης σημαντικό ότι αυτό γίνεται μέσα από έναν Αμερικανικό Οργανισμό και θα έχει ταυτόχρονη παρουσίαση σε Νέα Υόρκη και Παρίσι, για όλα αυτά που θέλουμε να δείξουμε και να αναδείξουμε αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς» εξηγεί η στιχουργός.

«Ατυχή Τελετή Έναρξης»

Ρωτήσαμε τη δημιουργό για το πως είδε την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών. Δήλωσε όχι και τόσο εντυπωσιασμένη, συγκριτικά με το 2004 στην Αθήνα αλλά και το Πεκίνο, επισημαίνοντας βέβαια το βάρος της ιστορίας χιλιετιών που… μπήκε στο ζύγι σε σχέση με την “ρηχή” τελετή στον Σηκουάνα.

«Ήταν περισσότερο σαν σόου και όχι ως Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών. Ένα μουσικοχορευτικό Moulin Rouge για παράδειγμα το οποίο σε κάποια σημεία κούραζε κιόλας…» εκτιμά.

‘Όσον αφορά την προσπάθεια των διοργανωτών να ‘παντρέψουν’ σύγχρονα μνήματα όπως η ‘συμπερίληψη’ με την Ελληνική Μυθολογία και την Ορθοδοξία, φάνηκε μάλλον απογοητευμένη…

«Στην τέχνη μπορείς να πεις πολλά με διαφορετικό τρόπο… Όμως η συμπερίληψη, ας το πούμε, ιστορικά, δεν μπορεί να έχει σχέση με τον θεό Διόνυσο. Σημασιολογικά ο Δίας και η σχέση του με το Διόνυσο δεν έχει σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε! Δεν μου έκανε δηλαδή κάτι να πω ‘ω τι ωραίο…’ ήταν κάτι αδιάφορο, κοινότυπο, σχεδόν ατυχές».

Το Αίγιο αξίζει περισσότερα…

Η Εύη Φωτοπούλου έχει μεγαλώσει στο Αίγιο και σήμερα διακρίνεται ως σεναριογράφος, στιχουργός αλλά και εικαστικός. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 200 εκθέσεις παγκοσμίως,  μουσεία, μπιενάλε, φόρουμ. Πρόσφατα επέστρεψε στο Αίγιο και έμεινε ως τα τέλη Ιονίου, μία επιστροφή στη γενέτειρα της, 36 χρόνια μετά καλεσμένη στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Δήμου Αιγιαλείας.

«Έχω ζήσει σχεδόν τη μισή μου ζωή στο Αίγιο και αυτό ήταν μια πολύ προσωπική στιγμή, άσχετο αν η πρόσκληση έγινε με την καλλιτεχνική μου ιδιότητα, για μια σημαντική εκδήλωση. Να επιστρέφω δηλαδή στη γενέτειρά μου και μάλιστα εκεί που έγινε το φεστιβάλ, στην παλιά Χαρτοποιία υπάρχουν μνήμες, από τις βόλτες με τον μπαμπά μου, το ψάρεμα ακόμη…» θυμάται.

Μιλώντας στο Αigiovoice δηλώνει εντυπωσιασμένη από τη φεστιβάλ και ξεκαθαρίζει ότι στις λίγες μέρες της εδώ παρουσίας της έκανε ότι μπορούσε για να στηρίξει τη διοργάνωση αλλά και τους ανθρώπους της προκειμένου να συνεχίσουν σε έναν δρόμο ανοδικό, το δρόμο του μόχθου, της προσπάθειας και της αναγνώρισης που καλά γνωρίζει! 

«Ο λόγος για τον οποίο βρέθηκα εδώ, ο στόχος, είχε ως επίκεντρο την τέχνη και γι΄αυτό στάθηκα στο γεγονός και την σπουδαιότητα της δουλειάς που γίνεται!

Αυτά είπαμε προσωπικά με τον δήμαρχο και τους φορείς, το Αίγιο αξίζει όλη αυτή την προβολή, για την φυσική ομορφιά του και το κάλλος του.

Αξίζει τον κόπο να γίνονται τόσο σημαντικές διοργανώσεις και προσπάθειες που θα αφήνουν χρονικά ένα σημαντικό αποτύπωμα και μέσα από αυτές ο κόσμος να μάθει για την πόλη.

Αξίζει να γίνουν και υποδομές στο χώρο της φιλοξενίας ώστε η πόλη να μπορεί να φιλοξενεί και επισκέπτες περισσότερους με αφορμή σημαντικά γεγονότα. Δεν είναι μόνο στη σφαίρα των μελλοντικών σχεδίων και επιδιώξεων, είναι πολλά ‘να…’ που μπορούν να γίνουν τώρα!» επισημαίνει.

Για τον Αλεξάντερ Πέιν

Η Εύη Φωτοπούλου εξασφάλισε πρόσφατα στο Φεστιβάλ Βραβείων Σεναρίου του Λονδίνου, για το σενάριο μεγάλου μήκους «Roby Jones & Warriors of Hallan» το βραβείο Grand Prix στα The Best Script Awards London 2024 Summer Season. 

Επίτευγμα εξαιρετικό, διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 800 συμμετοχές, κερδίζοντας επαίνους για την ευρηματική πλοκή, την πρωτότυπη αφήγηση και τη διακριτική φωνή της συγγραφέως. Η εξέχουσα κριτική επιτροπή, που περιλαμβάνει κριτές από τα Βραβεία Όσκαρ της Ακαδημίας, καθώς και γνωστούς πράκτορες ταλέντων από το Χόλυγουντ και το Λονδίνο, παραγωγούς και σεναριογράφους, εκθείασε το έργο της Φωτοπούλου για την εμβληματική της αφήγηση.

Αυτά ως… βιογραφικό ήταν αρκετά για να κεντρίσουν και το ενδιαφέρον του «δικού μας» πολιτιστικού πρεσβευτή Αλεξάντερ Πέιν ο οποίος δέχτηκε να διαβάσει ένα από τα σενάριά της με πιθανότητα να συνεργαστούν κινηματογραφικά.

«Πολύ σημαντικό σε σχέση με την συμμετοχή μου στο φεστιβάλ ότι γνώρισα νέους φίλους και είδα και κόσμο. Συναντήθηκα και με τον εξαιρετικό Αλεξάντερ Πέιν, μπόρεσα να μιλήσω και για πιθανή συνεργασία μαζί του ως σεναριογράφος. Και μόνο η γνωριμία πάντως, ανεξάρτητα μιας μελλοντικής συνεργασίας είναι τιμή να φτάνει έργο ενός σεναριογράφου σ έναν τόσο σημαίνοντα άνθρωπο.

Τα έργα μου είναι πλέον στην πρώτη γραμμή με κριτές που εργάζονται στα πλαίσια της μεγάλης Κινηματογραφικής Βιομηχανίας.

Πολύ πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι το Αίγιο διοργανώνει πλέον κάτι τόσο σπουδαίο και δεν είμαι απλά ένας επισκέπτης προσκεκλημένος. Έστω και αν πολλοί δεν το γνώριζαν αυτό, για μένα ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό..»

Η Εύη Φωτοπούλου βρέθηκε στην πόλη προσκεκλημένη από το μέλος της κινηματογραφικής επιτροπής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Κωστή Ραμπαβίλα.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα