24.1 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αίγιο: Στη φυλακή για παράβαση περιοριστικών όρων ο ψευδο-επίσκοπος “Χριστόδουλος”

Στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα ο ψευδο-επίσκοπος “Χριστόδουλος” μετά την σύλληψή του εκ νέου για παράβαση των όρων που του είχαν επιβληθεί προ εξαμήνου της παρουσίας ανά 15ήμερο στο Αστυνομικό Τμήμα του Αιγίου.

Ο ψευδο-επίσκοπος που είχε αναστατώσει την πόλη στα τέλη του περασμένου έτους δικάστηκε το πρωί σε δύο μήνες άνευ αναστολής από το αυτόφωρο στο Πλημμελειοδικείο Αιγίου. Η ποινή αφορά την παράβαση της υποχρέωσης να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Τμήμα και δεν είναι εξαγοράσιμη.

Ο ψευδο-επίσκοπος “Χριστόδουλος” είχε συλληφθεί αρχικά την Προπαραμονή των Χριστουγέννων, στις 23-12-2023 και κρατήθηκε στο Α.Τ. Αιγίου μετά από μήνυση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργου Μπέσκου.

Ο ψευδο-επίσκοπος συνελήφθη εκ νέου με εντολή της Εισαγγελίας του Αιγίου και πέρασε από δίκη παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

Η δίκη αφορούσε μήνυση που είχε κατατεθεί για εξύβριση και απειλές κατά της ζωής του κ. Μπέσκου αλλά και δημοσιογράφου στο Αίγιο.

Με απόφαση της Εισαγγελίας παραμονές των Χριστουγέννων είχε οδηγηθεί αρχικά για ψυχιατρική εξέταση. Έλαβε όμως εξιτήριο από το ΠΓΝΠ στο Ρίο. Αφού επέστρεψε στο Αίγιο και άρχισε να αποστέλλει ηχητικά και άλλα μηνύματα και να απειλεί όσους τον… δυσφημούν.

Η Μητρόπολη Αιγιαλείας του είχε αφαιρέσει από καιρό κάθε ιερατικό τίτλο αλλά αυτός συνέχισε να «κηρύττει» το μίσος από τη σελίδα του στο youtude.

Η Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είχε καταγγείλει ότι «ο μοναχός Χριστόδουλος, με το κοσμικό όνομα, Νικόλαος Διαμαντόπουλος εμφανίζεται με τα διακριτικά διάσημα του επισκόπου, ισχυριζόμενος ότι φέρει τον τίτλο του Επισκόπου Καρπασίας και ότι είναι Έξαρχος Αχαΐας με έδρα το Αίγιο, γεγονός ψευδές… Επιπλέον τελεί Μυστήρια, κάνει μοναχικές κουρές, προβαίνει σε αφορισμούς και κατάρες δημοσίων προσώπων, κάνει εμπρηστικές δηλώσεις, καλώντας τον λαό σε βίαιες πράξεις, με τον τρόπο αυτό προκαλεί σκανδαλισμό και παραπλανά πολλούς συνανθρώπους μας, διαταράσσοντας την εκκλησιαστική τάξη και ηρεμία, ενώ προκαλεί σύγχυση και αναστάτωση στη συνείδηση του εκκλησιαστικού πληρώματος».

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα