20.7 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Χάρης Μαρούδας: Και διασώστης και… φιλόξενος

Γρήγορα… συνήλθαν και φρόντισαν μάλιστα να το ανταποδώσουν κιόλας επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο που βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο στα ανοικτά του Διακοπτού το περασμένο Σάββατο 3 του μηνός το απόγευμα, μετά από τον ατυχή χειρισμό του κυβερνήτη ο οποίος βρέθηκε στη… θάλασσα που συνδυάστηκε μάλιστα με την ατυχή συγκυρίας της βλάβης στη μηχανή του πλοίου κατά την αποχώρησή του νωρίτερα από το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, από την ακτή απέναντι της Φωκίδας.

Πάνω στη διπλή ατυχία τους, να χάσουν μηχανή αλλά και καπετάνιο, οι επιβαίνοντες στάθηκαν τυχεροί καθώς εκτός από το λιμενικό και το ελικόπτερο «σούπερ πούμα» στην επιχείρηση διάσωσης «βούτηξαν» στην κυριολεξία και Αιγιώτες με τα σκάφη τους.

Ένας από αυτούς, ο Χάρης Μαρούδας, κατάφερε να τους περισυνελλέξει και να τους μεταφέρει στο λιμανάκι Κρυονερίου. Ο Χάρης Μαρούδας είναι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Παναγιώτης» στα Σελιανίτικα.

Προς ανταπόδοση λοιπόν της καθοριστικής συμμετοχής του στη διάσωση, το πλήρωμα των Ελλήνων τουριστών έσπευσε στα Σελιανίτικα γευμάτισε στο εστιατόριο και όλοι μαζί στο τέλος φωτογραφήθηκαν με τον ιδιοκτήτη-διασώστη, ανταποδίδοντας με ένα μεγάλο ευχαριστώ!

       

Το ιστορικό

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος της 4-8-2024, «απογευματινές ώρες του Σαββάτου 3 Αυγούστου ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Αιγίου, Ιτέας, Πάτρας και Γαλαξιδίου για ακυβερνησία ενός ιστιοφόρου σκάφους ‘Ψαρομύτα’ της παραλίας Ερατεινής της Φωκίδας, με πέντε επιβαίνοντες, τέσσερις τουρίστες αλλά και τον κυβερνήτη του πλοίου που «στην προσπάθεια του να ανοίξει τα πανιά, έπεσε στη θάλασσα και έκτοτε αγνοούταν.

Στις έρευνες στην περιοχή συμμετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος μεταξύ των οποίων και σκάφος του Λ.Σ. Αιγίου.

Έλαβαν επίσης μέρος δύο περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και πολλά ιδιωτικά μέσα.

Τελικά ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο «Αναστασία» το οποίο έπλεε στην περιοχή και μετείχε στις έρευνες και περισυνελλέγει από περιπολικό σκάφος του λιμενικού το οποίο τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αιγίου. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι υπόλοιποι τέσσερις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στη στεριά από το ταχύπλοο «Αναδυόμενη» Τ.Π. 737 και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.

Το ακυβέρνητο ιστιοφόρο, με τη συνδρομή του σκάφους «Μόμπι Ντικ» κατέπλευσε πλησίον της ακτής στο Κρυονέρι της Ακράτας, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου». 

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα