24.1 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Δημήτρης Δρούκας: Mια πρωτοποριακή δράση προβολής από Αιγιώτη μέλος του Επιμελητηρίου

Με αποκλειστικό στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών για το νομό Αχαΐας με έμφαση τουρισμό και real estate, ο Πολιτικός Μηχανικός και μέλος Επιμελητηρίου Αχαΐας, Δημήτρης Δρούκας (εδώ αριστερά με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα και τον Αντιπρόεδρο Χάρη Ανδρικόπουλο) κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε την Τετάρτη 31 Ιουλίου 20024 στο Αίγιο, παρουσίασε μια σειρά βίντεο που δημιούργησε με τις πιο σύγχρονες μεθόδους (λήψη και μέσω drone), τα οποία και παρουσιάζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού. Για να εμπλουτίσει το υλικό του με περιγραφές δημιούργησε επίσης βίντεο όπου επιχειρηματίες παρουσιάζουν τη δραστηριότητά τους. Τα βίντεο αυτά θα προωθηθούν μέσω των Πρεσβειών με στόχο να κάνουν γνωστή την Αχαΐα σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας την ελκτική σε επενδυτές.
Με βάση την οπτική του, που είναι βέβαια και μια σύγχρονη επιχειρηματική οπτική, ο δημιουργός θέλει να κάνει γνωστό ότι η περιοχή μας έχει αλλάξει και μαζί με την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας, μπαίνουν οι βάσεις της προόδου και της δημιουργίας για το μέλλον.  
Μέσα από εικόνες σπάνιας ομορφιάς και λήψεις τις οποίες με κόπο και μεράκι συγκέντρωσε, ο κ. Δρούκας αναδεικνύει τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μέσα από τα μοναδικά αρχαιολογικά, εκκλησιαστικά και άλλα φυσικά αξιοθέατα, το ανθρώπινο και κοινωνικό δυναμικό της περιοχής, με φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες αλλά και τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής.
Εκτός από τις δομές του ΕΣΥ, αναδεικνύει και την ιδιαίτερα δραστήρια ακαδημαϊκή κοινότητα της περιοχής και τις δυνατότητες που προσφέρει η αναπτυσσόμενη εκπαίδευση στο πεδίο της προσέλκυσης νέων επιστημόνων και καινοτόμων επιχειρήσεων, την πλούσια ερευνητική δραστηριότητα και σημαντικές επενδύσεις που έχουν φέρει την περιοχή στην κορυφή των εξελίξεων της νέας τεχνολογίας.

 
Τόπος γεμάτος προκλήσεις και ευκαιρίες!  

Ολυμπία οδός, Προαστιακός Κιάτο – Αίγιο, λιμάνια και δυνατότητες για συνδυασμένες μεταφορές, η πλούσια διατροφική αλυσίδα και η αγροτεχνολογία αποτελούν περιεχόμενα της πραγματικά αξιόλογης δουλείας του Δημήτρη Δρούκα.
Η δουλειά του ουσιαστικά άφησε άφωνους τα μέλη του Δ.Σ. που παρακολουθούσαν δια ζώσης ή και εξ αποστάσεως την παρουσίασή του.
Μια δουλειά που εμφανίζει την επιχειρηματικότητα στο πιο φιλικό προφίλ και ελκυστικό της πρόσωπο για αυτούς που θα πειστούν ότι η Αχαΐα είναι ένας τόπος γεμάτος επενδυτικές προκλήσεις και ευκαιρίες!  
Μια δουλειά που εμφανίζει την πιο σύγχρονη άποψη για το πως μπορεί να προωθηθεί ο τόπος μας ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον μιας παγκόσμιας αγοράς και μεγάλης κίνησης κεφαλαίων είτε για επενδύσεις είτε για ακίνητα.  

Λίγα λόγια για τον δημιουργό…
Ο Δημήτρης Δρούκας είναι Πολιτικός Μηχανικός και διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο αλλά και εταιρεία Real Estate. Η καταγωγή του είναι από τον Λόγγο και δραστηριοποιείται στο Αίγιο. Από την ώρα της εκλογής του ως μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αχαΐας έθεσε ως στόχο να εργαστεί προκειμένου να αναδείξει όλα τα σ

υγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής δίνοντας έμφαση στα βίντεο τα οποία αποτελούν μια συνήθεια ενημερωτική αλλά και χαλάρωσης για το κοινό.
Μέσα από τα βίντεο που δημιουργήσαμε με τους συνεργάτες μου, εστιάζουμε όχι μόνο στο να εντυπωσιάσουμε και να τραβήξουμε την προσοχή αλλά και να δώσουμε όλη την απαραίτητη πληροφορία που χρειάζεται. Το σχέδιό μας είναι να ολοκληρωθούν επτά βίντεο και ήδη έχουμε παρουσιάσει τα πέντε από αυτά. Η Αχαΐα δεν είναι μόνο για την Αιγιάλεια αλλά θεωρώ τιμητικά ότι ένας επιχειρηματίας της Αιγιάλειας δουλεύει για όλους τους Αχαιούς.  
Αυτά τα χρόνια στο Επιμελητήριο Αχαΐας συνάντησα συναδέλφους που δεν μένουν στο φαίνεσθαι αλλά τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και αυτό τιμά τη δουλειά μας.
Πηγή έμπνευσης για όλη αυτή την προσπάθεια ήταν ένα άρθρο του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά που αναφέρεται στους Έλληνες ομογενείς, τη νέα γενιά των ομογενών που μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα και δεν πρέπει να τους χάσουμε. Αυτό μου έδωσε την ιδέα και σχεδίασα τη δράση..
.” αναφέρει.
Στόχος της προσπάθειας είναι ο πρόεδρος αλλά και στελέχη του Επιμελητηρίου, Αχαΐας κατά τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια δουλειά προκειμένου να εντυπωσιάσουν αλλά και να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Πλούσιο υλικό…
Μία από τις συνεντεύξεις δράσης, είναι του Αλκιβιάδη Θωμά, CEO σε εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που απασχολεί 60 μηχανολόγους και σχεδιάζει στην Πάτρα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, για Αirbus, Boeing και άλλες εταιρείες παγκοσμίως.
Στόχος της δουλειάς αυτής είναι να βάλει την Αχαΐα και στο μεγάλο κοινό των ανα τον κόσμο digital nomads, ανθρώπους καταρτισμένους σε τεχνολογία και επιστήμες που μπορεί να θέλουν να εγκατασταθούν εδώ.
Τα βίντεο θα ανέβουν και στο site του Επιμελητηρίου καθώς και στο YouTube. Η δράση θα προωθηθεί μέσω και του Υπουργείου Εξωτερικών σε όλες της Πρεσβείες παγκοσμίως. Άλλωστε το ακούσατε, το είπε ο πρόεδρος.
Ο Δημήτρης Δρούκας κατά την παρουσίαση ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Αθανάσιο Κούστα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Σαντ Καραμπέτ, τον κ. Χούντρη που ανέλαβε μέσω της εταιρείας του «web Greece» την υλοποίηση της δράσης και τους συνεργάτες του, τον Γιάννη Πομώνη δημοσιογράφο που μιλάει στα βίντεο, τους συνεργάτες του αρχιτεκτονικού γραφείου και ιδιαίτερα την Ντομινίκ Παντέρη. Και τέλος τους Εμπορικούς Ακόλουθους: Δημήτριο Πετρόπουλο -Σικάγο, Διονύσιο Πρωτόπαππα -Οττάβα Καναδάς, Δάφνη Βιτσικουνάκη -Άγιος Φραγκίσκος, Παναγιώτη Δερμετζόγλου -Ουάσιγκτον”.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα