24.1 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Όταν οι ιδιώτες κάνουν αυτό που… δεν κάνει το κράτος

ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ «ΚΕΝΟ» ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Όταν η Πολιτεία είναι απούσα και αφήνει κενά στον ευαίσθητο τομέα της παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, τότε τα πάντα αφήνονται στην επιχειρηματική «έμπνευση» ειδικών.

Είναι κάτι που βρίσκει εφαρμογή και στην Πάτρα, στην κατηγορία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως διαπιστώνεται από το εγχείρημα του Πατρινού Ιατρού κ. Ανδρέα Αρβανίτη ο οποίος με τον φίλο και συνεργάτη του κ. Δημήτρη Ντότα δημιούργησαν μία αυτοκινούμενη δομή παροχής φροντίδας υγείας σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν αδυναμίες μετακίνησης. Φροντίδα που ξεκινά από κατ’ οίκον παροχή έως και υποστήριξη και συνοδεία σε νοσοκομείο ή ιατρό, για κάθε Άτομο με Αναπηρία ή μη περιπατητικό ασθενή, φυσικά και ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Με ένα όχημα κατασκευασμένο με ειδική τροποποίηση ράμπας και ειδικής θέσης αναπηρικού αμαξιδίου, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών στοχευόμενης και πλήρους εξυπηρέτησης. Και δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα αυστηρά και μόνο για μετακινήσεις από ή προς νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ακόμα και μεταφορά σε επισκέψεις σε ιατρούς ή εξετάσεις, μέχρι όμως και συνοδεία για κοινωνικές εκδηλώσεις και εκκλησιασμό ή ακόμα και για απλές εκδρομές και περιπάτους!

Και είναι μια ομάδα «ετοιμοπόλεμη», αποτελούμενη από έμπειρους ειδικούς. Που διαθέτουν οδηγό γνώσεων, με πιστοποίηση εκπαίδευσης από τον τομέα Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο κ. Αρβανίτης επισημαίνει στο μήνυμά του, ότι η δημιουργία αυτής της δομής του έχει εξασφαλίσει αισθήματα ευτυχίας καθώς είναι η εκπλήρωση ενός οράματος ζωής για εκείνον.

Και φυσικά, εκτός του αξιέπαινου σχολιασμού για το εγχείρημα, δικαίως εγείρεται και ο προβληματισμός: Άραγε όλα αυτά δεν θα μπορούσε, ήδη, να τα έχει εξασφαλίσει και προχωρήσει η ίδια η Πολιτεία; Αλλά, μάλλον, είναι «ψιλά» γράμματα αυτά…

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα