23 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ποιες περιοχές θα πλήξει σήμερα η κακοκαιρία -Έρχεται νέο «κύμα» την επόμενη εβδομάδα, η πρόγνωση των μετεωρολόγων

Βροχερό θα είναι το σκηνικό και σήμερα στη χώρα, με την κακοκαιρία να πλήττει αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού.

Το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα μας το τελευταίο 48ωρο αναμένεται να φέρει βροχές και μπόρες ακόμη και στην Αττική και στην συνέχεια θα υποχωρήσει.

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν σε μέτριες και ισχυρές εντάσεις, κυρίως από βόρειες διευθύνσεις.

Παράλληλα, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να μας έρθει από την Ιταλία, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Γιαννόπουλος: Βροχές και καταιγίδες στην ηπειρωτική χώρα -Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας

Τα δύσκολα έχουν περάσει σε ότι αφορά τις καταιγίδες, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, έπεσαν χιλιάδες κεραυνοί από χθες το απόγευμα στη χώρα κυρίως στην Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Σε εκείνες τις περιοχές σημειώθηκαν και μεγάλοι όγκοι νερού.

Οσον αφορά, σήμερα, Τετάρτη, θα έχουν κάποιες τοπικές καταιγίδες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και σε κάποιες ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Δεν θα είναι τόσο ισχυρές οι καταιγίδες όσο χθες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και έτσι θα είναι και τις επόμενες μέρες. Πτώση σημειώνει σήμερα ο υδράργυρος, με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται στους 34-35 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, 30 βαθμούς θα έχουμε στο Αιγαίο και 31 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα.

Στην Αττική θα βρέξει μετά από μήνες το μεσημέρι, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο. Η βροχή θα έχει διάρκεια λίγη ώρα και θα σημειωθεί κυρίως στο κέντρο και στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν στα 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32-33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί κοντά στα 4 μποφόρ.

Από Πέμπτη και μετά αναμένεται να σημειωθούν κάποιες μπόρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στις ορεινές περιοχές, ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι στο Αιγαίο και θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις στα 6-7 μποφόρ.

Από την ερχόμενη Τρίτη, αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, το οποίο θα επηρεάσει τη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Μαρουσάκης: Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά

Θα επιμείνει ο άστατος καιρός στη χώρα και σήμερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, η σημερινή μέρα θα ξεκινήσει με μπόρες και τοπικές καταιγίδες προς το δυτικό και βορειοδυτικό Αιγαίο. Σιγά-σιγά προς το μεσημέρι και το απόγευμα, τα φαινόμενα αυτά θα εξαπλωθούν προς το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, πιθανόν και σε ορεινές περιοχές της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές η ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει.

Οι άνεμοι στις θάλασσες θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτριες και ισχυρές εντάσεις, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες τοπικές συννεφιές. Καθώς όμως θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα, οι συννεφιές θα αυξηθούν, οπότε και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς προς διάφορες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται έντονα άστατες καιρικές συνθήκες, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους με μέτριες εντάσεις, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανόν να είναι ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αστατος κατά διαστήματα νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα