20.7 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αιγιάλεια: Μελέτη του Πανεπιστημίου για την προστασία του οικισμού Βιλιβινιώτικα

Στην χρηματοδότηση μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών με δύο σημαντικά έργα για την βελτίωση της κατάστασης στην εθνική οδό Πούντα – Καλάβρυτα στο ύψος των καμένων του Διακοπτού αλλά και την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στον οικισμό Βιλιβινιώτικα Ροδιάς προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μετά την κατάθεση της γεωλογικής μελέτης του Πανεπιστημίου στην Περιφέρεια συνεδρίασε η Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου και έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η μελέτη και η ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να υπάρξει Κρατική Αρωγή για την αποκατάσταση επιπτώσεων φυσικών καταστροφών στην περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης σε Μαμουσιά, Ελαιώνα, Ροδιά, Ζαχλωρίτικα, Διακοπτό, Καθολικό και Τράπεζας μετά τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023.

Η μελέτη για την προστασία του οικισμού Βιλιβινιώτικα συντάχθηκε σε συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στον οικισμό καταλήγουν φερτά υλικά και όμβρια ύδατα από τα πρανή του Βουραϊκού κατόπιν της αποψίλωσης του βουνού από την φωτιά, φαινόμενα συχνά μετά από κάθε βροχόπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, εν αναμονή μιας ακόμη ισχυρής βροχόπτωσης έγινε από την Περιφέρεια η προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα, με εισήγηση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αιγιάλειας.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα