20.3 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ… Οι εργαζόμενοι των δομών Δυτικής Αχαΐας επιμορφώνονται!

Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Κοινωνικής Πρόνοιας κας Νάντιας Ασκούνη αλλά και με την καθοριστικής σημασίας συνεργασία και συμβολή του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικλής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ», ξεκινά στην πράξη ένα από τα πιο σημαντικά και αξιοπρόσεχτα προγράμματα.
ναντια ασκουνη
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών
& Κοιν. Πολιτικής του Δήμου Δυτ. Αχαΐας
κα Ν. Ασκούνη

Αφορά στην εκπαίδευση των εργαζομένων στις δομές Πρόνοιας (κ.λπ.) του Δήμου και ο χρόνος πραγματοποίησης έχει ήδη οριστεί για το διήμερο, Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Η εκπαίδευση θα έχει ως στόχο αρχικά την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση για το θέμα των εξαρτήσεων, την φιλοσοφία και μεθοδολογία των προγραμμάτων πρόληψης, την ενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιεί το Κέντρο και την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασίας με τις δομές του Δήμου για την υλοποίηση από κοινού δράσεων-εκδηλώσεων στην τοπική κοινότητα. Η συνολική διάρκεια θα είναι τουλάχιστον 8 ώρες, και συγκεκριμένα, 4 ώρες ανά ημέρα, με ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα.

Επίσης, ο χώρος που θα υλοποιηθεί η εκπαίδευση θα έχει τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για προβολή διαφανειών και βίντεο, ενώ τα καθίσματα δεν θα είναι σταθερά αλλά θα διαμορφωθούν σε κύκλο, (κάθε τι έχει τη σημασία και τον συμβολισμό του).

Είναι από τις πρωτοβουλίες που καλό θα ήταν να βρουν μιμητές.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα