20.7 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια για πρώτη φορά στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα!

του Αχιλλέα Ροδίτη – 

Η Συνεδριακή «ατζέντα» του φετινού χειμώνα φαίνεται να… γεμίζει από δράσεις «υψηλού» βεληνεκούς και με εμβέλεια ακόμα και εκτός τοπικών αλλά και ελληνικών συνόρων.

Και αυτό, ως αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών που έχουν ήδη γίνει στο παρασκήνιο από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και προσωπικά του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου. Σε μια προσπάθεια ώστε οι τρεις νομοί της Δυτικής Ελλάδας και οι πόλεις έδρες τους να αποκτήσουν πιο ισχυρή Συνεδριακή ταυτότητα και να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και τόπο προορισμού, για τέτοιες συναντήσεις που αφορούν από τον πολιτισμό, την κοινωνία και την ιστορία, μέχρι και τον αθλητισμό, την επιστήμη και το επιχειρείν. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το φθινόπωρο θα χαρακτηριστεί από τουλάχιστον δύο μεγάλα και σημαντικά events, όμως έπεται και μια ακόμα λίστα παρόμοιων εκδηλώσεων που «απλώνονται» χρονικά μέχρι και την επόμενη Άνοιξη, του 2025.

  • ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Στα τέλη Οκτωβρίου έχει οριστεί, κατά πληροφορίες, η πραγματοποίηση του Παμποντιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί για Πρώτη φορά στην Πάτρα. Ήταν το αποτέλεσμα προσπαθειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε η αχαϊκή πρωτεύουσα να επιλεγεί εφόσον αποτελεί και τόπο όπου κατέφθασαν κατατρεγμένοι συμπατριώτες μας, παρέμειναν εδώ και μεγαλούργησαν. Μάλιστα θα είναι ένα Συνέδριο το οποίο φέρνει η Π.Δ.Ε. ωστόσο αναμένεται η συνεργασία και του Δήμου Πατρέων αλλά και του Δημάρχου Κ. Πελετίδη σ’ ένα πλαίσιο επίτευξης ενός κοινού οφέλους για την περιοχή και τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσα από συνέργειες φορέων.

  • ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Περισσότεροι από πεντακόσιοι δημοσιογράφοι και επικοινωνιολόγοι απ’ όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην Αρχαία Ολυμπία, σε ένα ακόμα Συνέδριο Επικοινωνίας που θα λάβει χώρα στον παγκοσμίως αγαπημένο αρχαίο και ιερό τόπο. Το Συνέδριο αναμένεται να διεξαχθεί περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα με το Παμποντιακό Συνέδριο της Πάτρας, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως, όπως και να ‘χει, θα αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές καταγραφές της περιοχής της και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως Olympian Land, κάτι που θα προβληθεί παντού, στις χώρες από τις οποίες θα προέλθουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι στο Συνέδριο.

  • ΑΕΡΟΛΕΣΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Περίπου προς την Άνοιξη του 2025 τοποθετείται χρονικά η μεγάλη συνάντηση Μελών Αερολεσχών της Ευρώπης που θα προσγειώσουν τα αεροσκάφη τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε μια πανευρωπαϊκή συνάντηση Ευρωπαίων οι οποίοι απασχολούνται με τον Αεραθλητισμό. Είναι μια δράση πολλά υποσχόμενη για την οποία είχε γράψει αναλυτικά η «Πολιτεία» προ μηνών, όσον αφορά τα πόσα πολλά μπορεί να αποδώσει στον τόπο μας, και φαίνεται ότι η «πρόταση» δεν πέρασε απαρατήρητη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ασχολήθηκε με το θέμα…

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα