17.5 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου: Έντονη αντίδραση για το «ξήλωμα» του Ακτινολογικού στο Κ.Υ. Αιγίου

Την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου προκάλεσε χθες Κυριακή η αποκάλυψη του Aigiovoice για την μεταφορά του Ακτινολογικού από το Κέντρο Υγείας Αιγίου στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα ως δωρεά στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου συνεδρίασε εκτάκτως χθες και εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση η οποία απευθύνεται στον νέο διοικητή της 6ης ΥΠε Ηλία Θεοδωρόπουλο και τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.  

«Με εξαιρετική ανησυχία για την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας παροχής υγείας στην περιοχή ευθύνης μας, πληροφορηθήκαμε την απόφαση για την μεταφορά του ακτινολογικού μηχανήματος του Κέντρου Υγείας Αιγίου σε ΚΥ του νομού Ιωαννίνων.

Το κέντρο υγείας Αιγίου μαστίζεται εδώ και χρόνια από έλλειψη προσωπικού και πλημμελή λειτουργία σε σχέση με τις πραγματικές δυνατότητές του. Την ώρα που η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί έναν από τους πλέον υποβαθμισμένους τομείς του ΕΣΥ και ενώ επανειλημμένα εξαγγέλλονται μέτρα στήριξης, στην πραγματικότητα επιλέγεται η εκ νέου υποβάθμιση του μοναδικού παρόχου δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας στην πόλη του Αιγίου.

Αντί να ενισχυθεί το προσωπικό για να λειτουργεί πλήρως το ΚΥ Αιγίου, η απόφαση θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Σημειώνουμε ότι η μοναδική ακτινοτεχνικός του ΚΥ είναι «μετακινημένη» στην Πάτρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου.

Στην ανακοίνωση του Ι.Σ.Α. ο πρόεδρος Γιώργος Αγγελόπουλος αλλά και το Δ.Σ. δηλώνουν απερίφραστα την αντίθεση τους στην οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση του ΚΥ Αιγίου, η οποία ουσιαστικά παύει και την λειτουργία του!

«Παρακαλούμε για την άμεση ανάκληση της απόφασης, η οποία θα είναι και το κύκνειο άσμα της πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή του Αιγίου» καταλήγει ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα