20.7 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Κέντρο Υγείας Αιγίου: Αποτρέπεται η μεταφορά του Ακτινολογικού -Παρέμβαση της 6ης Υ.Πε.

Σε εξέλιξη φαίνεται να βρίσκεται πρωτοβουλία της διοίκησης της 6ης Υ.Πε. προς το Υπουργείο Υγείας  προκειμένου να βρεθεί λύση με την λειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος του Κέντρου Υγείας Αιγίου.

Μετά από παρεμβάσεις βουλευτών μεταξύ των οποίων και του Αχαιού υφυπουργού Ιάσωνα Φωτήλα αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου (Ι.Σ.Α) και βέβαια της Δημοτικής αρχής της πόλης, φαίνεται ότι αναστέλλεται η μεταφορά του Ακτινολογικού το οποίο είναι παροπλισμένο εδώ και χρόνια και “όδευε” προς το Κέντρο Υγείας Βουτσαρά των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Ι.Σ.Α. Γιώργο Αγγελόπουλο, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και την 6η ΥΠε και τον κ. Θεοδωρόπουλο προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να υποβαθμίσει τη λειτουργία του Κ.Υ. Αιγίου που αφορά τόσο τον εξοπλισμό όσο και το προσωπικό    

Στην τελευταία ανακοίνωσή του ο Ι.Σ.Α., με δήλωση του κ. Αγγελόπουλου, ξεκαθάρισε ότι θα είναι απέναντι στην οποιαδήποτε, περαιτέρω, υποβάθμιση του ΚΥ Αιγίου, η οποία «ουσιαστικά παύει και την λειτουργία του» και «θα είναι και το κύκνειο άσμα της πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή του Αιγίου».

Το Ακτινολογικό εξοπλίστηκε το 2018 και από τότε επιχειρήθηκε να λειτουργήσει.

Ουδέποτε μπήκε όμως σε καθεστώς λειτουργίας καθώς -αν και πλήρες- για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε Ακτινολόγος ενώ, όταν προχώρησε η πρόσληψη Ακτινολόγου (επικουρικός), μετακινήθηκε στην Πάτρα ο βοηθός και χειριστής του Ακτινολογικού ο οποίος μάλιστα είναι και μόνιμος υπάλληλος του Κ.Υ. Αιγίου.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα