24.1 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την επίθεση σε εκπαιδευτικούς

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ !

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας  καταγγέλλει την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ με   χημικά σε  συγκέντρωση δασκάλων, γονέων και μαθητών χθες, έξω από το Υπ. Παιδείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους που παλεύουν για το αυτονόητο, ένα σχολείο που θα μορφώνει χωρίς ελλείψεις και κενά και  ενάντια στο κλείσιμο και στη  συγχώνευση τμημάτων με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς.

Η άδικη και απρόκλητη επίθεση αυτή απέναντι ακόμη και σε μικρά  παιδιά (!), που  βρίσκονταν στη διαδήλωση, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και την  καταστολή. Επιδιώκουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου και να προχωρήσουν    ανεμπόδιστα στην κατάργηση τμημάτων μέσω της συγχώνευσής τους, τη δημιουργία δηλαδή τμημάτων με πάνω από 28 μαθητές, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να φοιτούν τρεις και τέσσερις μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες μη λαμβάνοντας υπόψη κανένα παιδαγωγικό και  κοινωνικό κριτήριο αγνοώντας κάθε  εκπαιδευτική διαδικασία, σύγχρονη επιστημονική μελέτη, μαζί με τις γνωματεύσεις του ίδιου το ΚΕΔΑΣΥ. Επιπλέον αναγκάζουν έτσι τα παιδιά μας ακόμα και να αλλάζουν συνοικία ή και σε περιπτώσεις απομακρυσμένων χωριών να μετακινηθούν αλλού  με προοπτική ακόμη και να διακόψουν το σχολείο!

Το Υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση, που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, χτυπά και       εκείνους που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών μας. Τα προβλήματα όμως παραμένουν και               γιγαντώνονται χρόνο με τον χρόνο, με δραματικές συνέπειες στη μόρφωση των μαθητών αλλά και στο ήδη κατακρεουργημένο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών. Όλα απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής που θέτει σταθερά φραγμούς και εμπόδια στη ζωή του λαού μας.

Εμείς όμως είμαστε εδώ! Δίπλα στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές που παλεύουν για τη μόρφωση των παιδιών μας! Το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται αλλά ξέρει να αγωνίζεται για όσα     δικαιούται και αξίζει!    

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή,  εργαζόμενο, νέο και συνολικά τον λαό της περιοχής μας  να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και να δυναμώσουν τον αγώνα εναντία στην περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου     σχολείου και στη διεκδίκηση ενός σχολείου που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας! 

                           Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα