21.3 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αίγιο: Στο Δημοτικό Συμβούλιο πεζοδρομήσεις και νέα κυκλοφοριακή μελέτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και θα είναι το πρώτο του φθινοπώρου, μετά το τέλος της θερινής ανάπαυλας, καλείται να επικυρώσει τις προτάσεις της Δημοτικής αρχής του Δημήτρη Καλογερόπουλου, μέσα από την νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη, για τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης του Αιγίου.       

Το θέμα μπαίνει στην Ημερήσια Διάταξη καθώς ήδη η Δημοτική Επιτροπή αλλά και το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου έδωσαν το “πράσινο φως” στις αλλαγές που εισηγείται ο μελετητής για την επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων στην Τριγωνική Πλατεία Βάλφουρ και την Κλεομ. Οικονόμου καθώς “κλείνει” το τμήμα αυτή των αστικών αναπλάσεων που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Αγ. Λαύρας και σύντομα θα περάσει στην επόμενη φάση προς την οδό Μητροπόλεως.       

Από την Δευτέρα που μας πέρασε 2 του μηνός είχαμε και την πρώτη επίσημη αντίδραση από τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, Χρήστου Γούτου και Κώστα Σπηλιόπουλου. 

Και οι δύο, παραμονές της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επικύρωση των σχετικών εισηγήσεων, έσπευσαν με την υποβολή ενστάσεων στην Αποκεντρωμένη  διοίκηση κατά των μέτρων του δήμου στην «Τριγωνική» πλατείας (Βάλφουρ) και τμήματος της οδού Κλ. Οικονόμου τα οποία έχει επικυρώσει και η Τροχαία με ισχύ προσωρινή έως και τις 31-12-2024. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ετοιμάζονται για ένα… θερμό φθινόπωρο καθώς οι ενστάσεις θα πληθαίνουν και ο δήμος θα επιχειρεί να πείσει τους δημότες για την αναγκαιότητα των πεζοδρομήσεων.  

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την τεχνική έκθεση του συγκοινωνιολόγου, την οποία προσυπογράφει η Τεχνική Υπηρεσία και υιοθέτησε με ομόφωνη απόφασή της η Δημοτική Επιτροπή, στο τμήμα που διαμορφώθηκε με την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου Αιγίου (πλατεία Αγίας Λαύρας – Πλατεία Βαλφούρ) η δυνατότητα διέλευσης οχημάτων οριοθετήθηκε με την τοποθέτηση εμποδίων (κολωνάκια-κάγκελα). 

Η παρέμβαση για τις πεζοδρομήσεις αποτελεί μέρος ευρύτερης παρέμβασης πεζοδρόμησης της Κεντρικής περιοχής του Αιγίου η οποία προτείνεται από την «Κυκλοφοριακή Μελέτη Αιγίου» που είναι εξειδίκευση του ευρύτερου σχεδίου «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» (ΣΒΑΚ) που έχει ήδη ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι έμποροι και επαγγελματίες καλούνται να διαχειριστούν και τη νέα τάξη πραγμάτων στο κέντρο της πόλης, με αφορμή το προσωρινό κλείσιμο της Κλ. Οικονόμου εξαιτίας των έργων της πλατείας Βάλφουρ όλο αυτό το διάστημα και βέβαια την πεζοδρόμηση που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα ακολουθήσει. 

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα