20.7 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Πάνος Αγγελλόπουλος: “ΙΧ οι… αντιδράσεις για τις πεζοδρομήσεις στο Αίγιο”

Tην ώρα που στην αντιπολίτευση “ακονίζουν μαχαίρια” ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα κυκλοφοριακά και τις πεζοδρομήσεις, στην παράταξη του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου επικρατεί αποφασιστικότητα και θέληση να κλείσει το θέμα και το Αίγιο να γυρίσει σελίδα με ένα κέντρο όπου προβάδισμα και προτεραιότητα θα έχει ο πεζός και οι λειτουργίες της πόλης που θα προσελκύουν αυξημένη τουριστική επισκεψιμότητα και πόντους στον ανταγωνισμό που ήδη υπάρχει μεταξύ πολλών αστικών κέντρων της περιφέρειας που έχουν τουριστικό και εξωστρεφή προσανατολισμό.
Μιλώντας στο Αigiovoice ο αυτοκινητιστής και βοηθός δημάρχου Πάνος Αγγελόπουλος εκφράζει την απογοήτευσή του για “συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που άλλα λένε στα ‘πηγαδάκια’, αξιολογώντας τις πιο επισκέψιμες περιφερειακές πόλεις και τους πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους που δεν μπορούν να προσεγγίσουν πλέον με ΙΧ και άλλα σχέδια ετοιμάζονται να υποστηρίξουν στο δημοτικό συμβούλιο για το Αίγιο.”
Πιστεύουμε όλοι στις πεζοδρομήσεις, η πρωτοβουλία του δήμου Αιγιαλείας για το κέντρο της πόλης είναι αδιαμφισβήτητα προς τη θετική κατεύθυνση γι αυτό και οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές στηρίζουν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής μέσα από τεκμηριωμένες προτάσεις και τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη, να ανοίξει το κέντρο στους πεζούς περιορίζοντας το ΙΧ στην περίμετρο.
Πρόκειται για έναν σχεδιασμό για τον οποίο παλεύουν χρόνια και άλλοι και αυτό είναι που μπορεί να ‘ενοχλεί’ είναι ότι ο Καλογερόπουλος αποφάσισε να ‘σπάσει αυγά’ σε αντίθεση με τους προηγούμενους που πήγαιναν και έφεραν τις μελέτες…” σχολιάζει.
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, ο νέος κυκλοφοριακός σχεδιασμός είναι λεπτομερής, προβλέπει με ποιον τρόπο θα παρακάμπτουν τις ρυθμίσεις για τα Πυροσβεστικά, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, σε έκτακτη ανάγκη αλλά και για την κίνηση των μεταφορικών μέσων προκειμένου το τμήμα εκτός κυκλοφορίας να είναι άμεσα προσβάσιμο.  
“Οι επιπτώσεις σε κάποιες επιχειρήσεις από κάποιες κυκλοφοριακές αλλαγές θα είναι μικρές και πρόσκερες, η πεζοδρόμηση θα φέρει ανάπτυξη στην πόλη!” συνεχίζει και καταλήγει: “Είναι αδιανόητο να γκρινιάζουμε για το κέντρο του Αιγίου αλλά να εκθειάζουμε σε ιδιωτικές συζητήσεις άλλες πόλεις που έχουν κλείσει την κυκλοφορία και έχουν παραχωρήσει χώρο στο κέντρο στους πεζούς!  
Οι συνάδελφοι μέλη του σώματος θα πρέπει σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δουν τη ‘μεγάλη εικόνα’ στην προσπάθεια του δήμου. Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι ο δήμαρχος που τόλμησε και θα εφαρμόσει αυτό που χρόνια περιλαμβάνεται σε όλες τις μελέτες που έχουν παραλάβει κατά καιρούς στο δήμο
!” καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα