20.7 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας: Αποφάσεις για να «ξεμπλοκάρει» η Μητροπόλεως

Το έργο της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως τέθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας αυτή την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Το θέμα συζητήθηκε στα πλαίσια της απόφασης τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2024. Στο πλαίσιο της 7ης κατά σειρά τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος η Δημοτική Αρχή πέρασε προς ψήφιση την έγκριση ποσού 295,2 χιλ. ευρώ από δημοτικούς πόρους (Προϋπολογισμός του 2025) καθώς, απουσία «κίνησης» στους κωδικούς, υπάρχει ο κίνδυνος να απενταχθεί μετά τα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Βασίλη Χριστόπουλου, πρέπει να υπάρξει κάλυψη των σχετικών υποχρεώσεων του δήμου που αφορούν τα έργα των αστικών αναπλάσεων καθώς λόγω της σχετικής καθυστέρησης, υπάρχει κίνδυνος με την επόμενη φάση των έργων στην οδό Μητροπόλεως.     

Το έργο συμβασιοποιήθηκε αλλά εγκαταλείφτηκε από τον εργολάβο, μια επιλαχούσα στον διαγωνισμό υποχώρησε από την αρχική πρόθεση που είχε να αναλάβει την συνέχιση του έργου ενώ υπάρχει και εκκρεμότητα με τις συνδέσεις και την μετακίνηση δικτύων των ΟΚΩ (Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας).  

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΑ 2021-2025 (πρώην Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) απ όπου πρόκειται να απενταχθούν πολλά έργα. Αν περιμένουμε να εξευρεθεί το ποσό από την Περιφέρεια, θα υπάρχει μία καθυστέρηση. Όλα τα έργα που θα συνεχιστούν από το 2025 θα πρέπει να έχουν κίνηση (πληρωμή ή νομική δέσμευση πληρωμής εργασιών) μέχρι τέλος του 2024. Ο δήμος προκαταβάλει το ποσό της συμμετοχής του για να μη χαθούν τα 2,1 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.     

«Ναι» από Σπηλιόπουλο

Την εισήγηση ψήφισε και η παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου με στόχο, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, «να καλυφθεί ο δήμος για να μην κινδυνεύσει ο σχεδιασμός για τις αστικές αναπλάσεις». Η εύρεση νέου εργολάβου θα γίνει με απευθείας διαπραγμάτευση καθώς δεν μπορεί να επαναληφθεί η διαγωνιστική διαδικασία…   

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα