17.4 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας βάζει πλάτη για το αποχετευτικό…

Νέα παρέμβαση για το αποχετευτικό (το έργο της αντικατάστασης των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στους παραλιακούς οικισμούς της Αιγιάλειας) από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αιγιαλείας Χρήστου Γούτου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυτή την Τετάρτη 11 του μηνός.

Παρά την πρόσφατη ενημέρωση που έγινε εκ μέρους του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου στις παρατάξεις για τα εν εξελίξει έργα του ΕΣΠΑ και το ξεμπλοκάρισμα των σχετικών χρηματοδοτήσεων που είχαν «παγώσει» κεντρικά, ο Χρήστος Γούτος επανήλθε επιμένοντας, στις ερωτήσεις εκτός της Ημερήσιας Διάταξης, ότι «το έργο με τα εσωτερικά δίκτυα εξακολουθεί να σέρνεται».

Ακολούθησε ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Γιώργο Ντίνου. Ο κ.Ντίνου ενημέρωσε ότι το έργο της Ιntrakat πραγματικά έφτασε στα όρια της διάλυσης και εγκατάλειψης μετά από επαναλαμβανόμενα εξώδικα για διακοπή πληρωμών από ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών). Όπως εξήγησε, μετά το ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΠΑ, ο δήμος -μέσω της ΔΕΥΑ- προχωρά στην προκαταβολή τμήματος οφειλής από το Υπουργείο Εσωτερικών στον εργολάβο για να μην καθυστερήσει περαιτέρω η εξέλιξη του.  

Παράλληλα επανέλαβε τη δέσμευση, από την πλευρά της ΔΕΥΑ Αιγιάλειας, ότι το καλοκαίρι του 2025 θα λειτουργήσει πλήρως το νέο αποχετευτικό Δίκτυο στη παραλιακή περιοχή της Ακράτας και ότι θα δρομολογηθεί λύση για την ολοκλήρωση του έργου και στην Αιγείρα το συντομότερο δυνατό, ενημέρωση η οποία δόθηκε προσωπικά σε συνάντηση πριν από λίγα 24ωρα και στους προέδρους των τριών Συλλόγων (Εμπορικής – Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατ. Αιγιαλείας, Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας και Προστασίας Περιβάλλοντος Αν. Αιγιαλείας).

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα