21.3 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Δεδομένη θεωρείται, για πολλούς λόγους, η στήριξη στην υποψηφιότητα Δούκα από Καλογερόπουλο!

Μέρα με τη μέρα διαμορφώνεται και στην Αχαΐα ένα… κίνημα αυτοδιοικητικών στην Αχαΐα το οποίο στηρίζει την επιλογή του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Η “γνωριμία” αυτοδιοικητικών με τον κ. Δούκα δεν είναι τωρινή… 

Ξεκίνησε αμέσως μετά την εκλογή του στην πρωτεύουσα καθώς ο ίδιος έσπευσε να βρεθεί στην Αχαΐα στα πλαίσια της διεκδίκησης της ηγεσίας της ΚΕΔΕ. 

Ο λόγος που έγιναν αυτές οι “ζυμώσεις” είναι ότι οι δήμαρχοι που εξελέγησαν το 2023, με εξαίρεση τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, προέρχονται όλοι από το “πράσινο στρατόπεδο”!
Πέραν της… κομματικής προέλευσης, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Αχαΐα αποτελεί σήμερα ‘προνομιακό πεδίο’ για τον Χάρη Δούκα: Το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι δήμαρχοι έχουν ήδη συμπληρώσει έως και τέσσερις θητείες σε σημαντικούς θώκους και βέβαια διαθέτουν ανεξάντλητες εμπειρίες, τόσο στην πολιτική όσο και σε θέματα αυτοδιοικητικά. Στην πορεία αυτών των μηνών και της απαραίτητης ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, μεταξύ δημάρχων της Αχαΐας και του κ. Δούκα έχουν αναπτυχθεί και προσωπικές σχέσεις και επαφές.
Πάντα με ‘φόντο’ την πολιτική και τα αυτοδιοικητικά! 

Ένας από τους δημάρχους που στηρίζουν ενεργά την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Εκτός δηλαδή από τη συνεργασία που έχουν σε θεσμικό επίπεδο στην ΚΕΔΕ αλλά τις προσωπικές τους επαφές, ο δήμαρχος Αιγιαλείας πορεύεται σήμερα με δεδομένο τη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Δούκα.

Σύμφωνα με συνεργάτες του αλλά και τις πληροφορίες μας στο Aigiovoce, επιθυμία του κ. Καλογερόπουλου είναι να προχωρήσει δυναμικά ο νέος δήμαρχος της Αθήνας στη μάχη για την αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος!
Εκτός από τον Δημήτρη Καλογερόπουλο βέβαια υπάρχει ευρύτερη στήριξη αυτοδιοικητικών στο πρόσωπο του κ. Δούκα. 

Στο πρόσωπο του δημάρχου που εγγυάται και την ανανέωση της ηγεσίας της παράταξης. Του δημάρχου και της παράταξης που εκπροσωπούν έναν πολιτικό χώρο με μεγάλη πορεία, έναν χώρο που φιλοδοξεί να ανακάμψει, σε μια περίοδο κατά την οποία βρισκόμαστε, της ανασύνθεσης του ‘δημοκρατικού τόξου’.
Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος Αθηναίων διατηρεί καλές σχέσεις και επαφές με τους Θανάση  Παπαδόπουλο και Θεόδωρο Μπαρή (ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος είναι προσωπικός φίλος και στηρίζει ξεκάθαρα τον Νίκο Ανδρουλάκη).

Όμως ο δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αχαΐας και η “ουδετερότητα” της Μαιζώνος στην Πάτρα, καθιστούν σήμερα την Αιγιάλεια κρίσιμο, υποστηρικτικό, κρίκο για τη μάχη της 6ης Οκτωβρίου… 

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα