18 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΑΧΑΪΑ: Ικανοποίηση Έφης Γιαννιά για την λύση στο πρόβλημα του Λυκείου Λουσικών

Την ικανοποίησή της για την συνέχιση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων της Γ’ Λυκείου (Ομάδες Προσανατολισμού) στα Λύκεια Βραχνεΐκων, Λουσικών και στο Γυμνάσιο- Λ.Τ. Ριόλου εξέφρασε η πολιτευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Αντιστράτηγος ε.α. τη ΕΛ.ΑΣ., Ευσταθία Γιαννιά η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξε εμπράκτως τον αγώνα μαθητών και γονέων.

Η κα Γιαννιά αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τη συγχώνευση των τμημάτων και αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα που θα προκαλούσε τόσο στους μαθητές η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και η μετακίνησή τους σε άλλες σχολικές μονάδες, όσο και στην καθημερινότητα δεκάδων οικογενειών απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ζητώντας τη συνέχιση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων για την τρέχουσα σχολική χρονιά, με σκοπό την διατήρηση του κλίματος ηρεμίας στις μαθητικές κοινότητες.

«Η διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων ήταν μία δίκαιη απόφαση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να μην διαταραχθεί περαιτέρω το σχολικό περιβάλλον που ήταν ανάστατο λόγω της αναγκαστικής μετακίνησης μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες. Πρόκειται για μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι ήδη διανύουν μία δύσκολη περίοδο, λόγω της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις και η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος θα επιβάρυνε τους ίδιους και τις οικογένειές τους και θα ήταν δύσκολο να διαχειριστούν αυτό το επιπρόσθετο άγχος. Η απόφαση για τη μη συγχώνευση των τμημάτων κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο, δείχνει την ευαισθησία  του Υπουργείου στα προβλήματα των μαθητών και έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία», δήλωσε η κα Γιαννιά.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα