18.5 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Πάτρα: Έρευνα για την αποβολή του μαθητή για κινητό σε σχολείο

Την αντίδραση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας προκάλεσε καταγγελία γονέων μετά την πρώτη αποβολή για κινητό στο σχολείο. Οι γονείς του μαθητή εμφανίστηκαν ενοχλημένοι από την κίνηση της διεύθυνσης και για αυτό προχώρησαν την Τετάρτη σε καταγγελία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.η οποία αντέδρασε αυθημερόν!  

«Η χρήση του κινητού έγινε απλά για να το κλείσει και δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση πριν από την αποβολή στο παιδί» αναφέρουν οι γονείς. Η διευθύντρια ΔΕ Αχαΐας Ευγενία Πιερρή ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα ζητά την άποψη της διευθύντριας για το θέμα. «Το σχολείο είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει τους γονείς ξεκαθαρίζει». 

Η Διεύθυνση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διευθυντών, ήταν σαφής, σκοπός είναι να μην ‘ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου’ από την κατάχρηση των πειθαρχικών μέτρων αλλά η χρήση του κινητού να «κοπεί» από την τάξη με βάση την παιδαγωγική διαδικασία και τη σωστή εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου.
Σύμφωνα με την αναφορά των γονέων, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι είχε δοθεί ημερήσια αποβολή στον μαθητή του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών στο Καστρίτσι. “Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσουμε με την διευθύντρια… η ποινή σε βάρος του παιδιού δόθηκε μεροληπτικά και με διάθεση εκ μέρους των καθηγητών και της διεύθυνσης το σχολείου να εξαντλήσει της αυστηρότητα” επισημαίνεται σε αυτή.

Μητσοτάκης: Το ζήτημα δεν είναι τιμωρητικό

«Είναι σημαντικό όμως αυτές οι δράσεις (για τον περιορισμό χρήσης του κινητού) να μην επιβάλλονται από πάνω προς τα κάτω, αλλά να έχουν την ίδια την ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας» ανέφερε
χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού μέσα σε σχολείο, στην Αχαΐα. 

«Θεωρώ πολύ σημαντική τη δέσμευση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρήση των κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου… το ζήτημα δεν είναι τιμωρητικό” ξεκαθάρισε!

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα