18.5 C
Aigio
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Συνάντηση Ιάσονα Φωτήλα – Πέτρου Ψωμά στο Υπουργείο Πολιτισμού

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη σπιράλ αναφέρει:

Το Υπουργείο Πολιτισμού επισκέφτηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς προκειμένου να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα και να συζητήσει μαζί του θέματα αρμοδιοτήτων του που αφορούν την Πάτρα. Η συζήτηση κινήθηκε σε θερμό κλίμα με ανοικτή διάθεση ενημέρωσης και συνεργασίας και από τις δύο πλευρές.

Η κύρια έγνοια της δημοτικής παράταξης σπιράλ είναι οι εξελίξεις που αφορούν τη δημιουργία του ολοκληρωμένου Κέντρου Μελέτης για το Καρναβάλι και το Θέατρο Σκιών, στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων. Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με πρωτοβουλία του ΥΠΠΟ και του Δήμου και έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που θα δώσει άλλη όψη στα Σφαγεία, θα αναβαθμίσει τον θεσμό, θα αποτελέσει το ξεκίνημα δημιουργίας του Καρναβαλικού Μουσείου που έχει ανάγκη η πόλη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Δεν λύνει όλα τα ανοικτά ζητήματα του Πατρινού Καρναβαλιού, ούτε απαντά πλήρως στις προτεραιότητες της εξωστρέφειας και της προβολής, αλλά είναι ένα έργο που χρειαζόμαστε και θα φέρει στην πόλη μία μεγάλου ύψους επένδυση.

Η ανησυχία της δημοτικής παράταξης του σπιράλ έγκειται στο σφιχτό χρονοδιάγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και στην ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από την πλευρά του Δήμου σε επίπεδο αιτήσεων και γραφειοκρατικών εργασιών. Το σπιράλ στηρίζει την προοπτική του έργου, παράλληλα με άλλες πρόσφατες πρωτοβουλίες που οδηγούν σε ένα πιο ανοικτό Πατρινό Καρναβάλι. Τα μέλη της παράταξης που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού (η Άκια Σταμάτη ως τακτικό και ο Ηλίας Ηλιόπουλος ως αναπληρωματικό) στηρίζουν άλλωστε κάθε θετική εισήγηση και έχουν αναλάβει ρόλους και αρμοδιότητες, συμβάλλοντας στην προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμού που δείχνει να επιχειρεί ο νέος Πρόεδρος του φορέα, Παύλος Σκούρας.

Ο Πέτρος Ψωμάς αντιλήφθηκε την προσπάθεια που καταβάλει ο Ιάσονας Φωτήλας ώστε το έργο να δρομολογηθεί σωστά από το Υπουργείο, χωρίς προσκόμματα και καθυστερήσεις, αν και βρισκόμαστε στη φάση που η λήψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών αφορά κυρίως το Δήμο Πατρέων. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την πολιτιστική Πάτρα, όπως η εξέλιξη των έργων στο Θέατρο «Απόλλων», το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ο θεσμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και άλλα.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα