24.1 C
Aigio
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

ΞΑΝΑ ΣΤΑ “ΘΑ”… ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τα όσα είπε για την Πατρών-Πύργου καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση της ανάπλασης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να θυμίσει και να ξεκαθαρίσει ορισμένα πολύ βασικά ζητήματα.

-Κατά πρώτον, ως προς την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών-Πύργου που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, θυμίζουμε ότι εάν η παρούσα Κυβέρνηση δεν είχε ανατρέψει τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο δρόμος θα ήταν ήδη έτοιμος. Θα είχε παραδοθεί στους πολίτες ένας ασφαλής και σύγχρονος αυτοκινητόδρομος και μάλιστα ΧΩΡΙΣ διόδια. Ένα «χαράτσι» δηλαδή που θα καλούνται να πληρώνουν καθημερινά οι τοπικοί χρήστες καθώς και οι διερχόμενοι οδηγοί ως «δώρο» της ΝΔ προς τους εργολάβους!

-Κατά δεύτερον αναφορικά με την εξασφάλιση, μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027 ποσού 12εκ. για τη διαμόρφωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, οφείλουμε να θυμίσουμε ότι η οριστική παραχώρησή του έγινε το 2017 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η οποία επέδειξε την έμπρακτη πολιτική βούληση να ξεπεραστούν όλα τα νομικά «αγκάθια».

Τόσα χρόνια μετά και ύστερα από την χαρακτηριστική καθυστέρηση της δημοτικής Αρχής της Πάτρας να ολοκληρώσει τις μελέτες, η Περιφέρεια ανακοίνωσε την εξασφάλιση μιας περιορισμένης χρηματοδότησης που καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος των παρεμβάσεων που απαιτούνται.

Οφείλουν άμεσα, Κυβέρνηση και Περιφέρεια, να δεσμευτούν δημοσίως ότι θα βρουν και τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται για τα έργα που αξίζει και δικαιούται η Πάτρα ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της να χαίρονται την αποδοθείσα έκταση.

Οφείλει επίσης η Κυβέρνηση να επισπεύσει την κατασκευή του νέου εμπορευματικού λιμανιού της πόλης για να μεταφερθούν οι σχετικές υπηρεσίες από το παλιό λιμάνι κι έτσι η όποια ανάπλαση να μην μείνει μίση.

Τέλος η Κυβέρνηση οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση στους Πατρινούς και όχι μόνο για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Ένα θέμα για το οποίο υπήρχε σαφής δέσμευση από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που όμως, όπως φαίνεται, δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη ΝΔ… Η υπογειοποίηση του τρένου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου για ευνόητους και προφανείς λόγου!

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα