24.7 C
Aigio
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Ο απόηχος του City in Action (ΦΩΤΟ)

Τρεις μέρες δράσεων έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης, με πρωταγωνιστές τα ποδήλατα και τα skateboards! Μία πρωτότυπη δράση, ξεχωριστή στο είδος της και μοναδική πανελλαδικά, την οποία αγκάλιασαν οι κάτοικοι της Πάτρας και όχι μόνο, από την πρώτη της διοργάνωση. Ο λόγος για το City In Action, που επέστρεψε τον Σεπτέμβρη 2024 για τρίτη φορά και η επιτυχία του ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του City in Action 2024 πραγματοποιήθηκαν δυο μεγάλες δραστηριότητες στην πλατεία Γεωργίου και μία μεγάλη δωρεάν συναυλία. Όλες οι δράσεις εκτυλίχτηκαν από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

3ος Ανοικτός Ποδηλατικός Γύρος Πάτρας

Το απόγευμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε ο «3ος Ανοικτός Ποδηλατικός Γύρος Πάτρας» από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 2.500 συμμετέχοντες κάθε ηλικίας, οικογένειες, γονείς με μικρά παιδιά, φίλους και αθλητές. Όλοι μαζί σχημάτισαν ένα ορμητικό “κίτρινο ποτάμι” στο κέντρο της πόλης και στις παραλιακές οδούς, την ώρα του μαγευτικού πατραϊκού ηλιοβασιλέματος.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, βάζει τον «Ποδηλατικό Γύρο Πάτρας» στο βάθρο των αγαπημένων δράσεων των κατοίκων της πόλης. Πρόκειται άλλωστε για τη μοναδική δράση που δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, εμπειρίας και φυσικής κατάσταση. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και η Αχαιή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, ενώ την κορδέλα της εκκίνησης του ποδηλατικού γύρου έκοψε, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Τάκης Αντωνόπουλος.

Patras Skateboard CASH FORTRICK Contest 2024

Η δράση- έκπληξη που εντυπωσιάζει ακόμα και τους ανυποψίαστους περαστικούς είναι το πάρκο skateboarding που στήθηκε και πάλι στην πλατεία Γεωργίου για τρεις ολόκληρες μέρες. Αφουγκραζόμενοι τις εντυπώσεις από την πρώτη διοργάνωση, οι skateboard lovers αυτή την φορά ήταν περισσότεροι σε αριθμό από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του πάρκου, ενώ πολλοί ήταν και οι πρωτάρηδες που θέλησαν να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα γνωριμίας με το άθλημα. Το Σάββατο το απόγευμα μάλιστα πραγματοποιήθηκε το Patras Skateboard CASH FOR TRICK Contest 2024, σε συνεργασία με το Fifty Fifty Boardshop και την ομάδα του. Αποτελεί μία διοργάνωση στην οποία ο στόχος των συμμετεχόντων ήταν να δείξουν το καλύτερό τους κόλπο στους κριτές.

Συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη

Σε κορυφαία στιγμή του τριήμερου αναδείχθηκε η μεγάλη δωρεάν συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη, που δόθηκε στον τερματισμό του Ποδηλατικού Γύρου στο Νότιο Πάρκο, το βράδυ της Κυριακής. Τον χαιρετισμό στη συναυλία, που όπως ήταν φυσικό πέτυχε ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση κοινού, έκανε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος. Όλοι όσοι έδωσαν το παρών, απόλαυσαν ένα απόλυτα διασκεδαστικό πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια, που θα θυμούνται για καιρό.

Πρωτότυπη Πίστα Δεξιοτεχνίας Ποδηλάτη

Κατά την διάρκεια του 3ημέρου στην Πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκε «Πρωτότυπη Πίστα Δεξιοτεχνίας Ποδηλάτη» αφιερωμένη στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, την οποία απόλαυσαν οι μικροί ποδηλάτες. Την πίστα επιμελήθηκε η ομάδα συντονισμού του προγράμματος «HERO 2030 bike festivals» του οποίου οι δράσεις δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και γίνονται με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών, της μεγαλύτερης ποδηλατικής κοινότητας «εν κινήσει» και την οργανωτική μέριμνα της «enzyme».

Οι δράσεις του Προγράμματος City in Action 2024 έχουν στόχο τις ενέργειες ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, αλλά και τη δημιουργία δράσεων συμμετοχής όλων των πολιτών.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν τα μέγιστα για να  πραγματοποιηθεί η διοργάνωση City In Action 2024, όπως Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας, η Τροχαία Πατρών, ο Δήμος Πατρέων και οι Εθελοντές Πυροσβέστες Αχαΐας, που υποστήριξαν της εκδηλώσεις, όλα τα παιδιά και γονείς που συμμετείχαν, καθώς επίσης και τους χορηγούς της διοργάνωσης City In Action 2024:

  • Μέγα χορηγός: ΔΕΗ,
  • Χορηγός: Ολυμπία Οδός,
  • Με τη στήριξη:  ΛΟΥΞ,  Αστικές Συγκοινωνείς Πατρών, TAXI EXPRESS, ΟΛΠΑ

Τα αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και στην σελίδα της διοργάνωσης www.cityinaction.gr και στα social media.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:  τηλ.:(+30)2610229115,

email: [email protected]

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα