21.3 C
Aigio
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα για το αντλιοστάσιο στη Ρομάντζα


Σήµερα αναµένεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών µέτρων για το αντλιοστάσιο στη Ροµάντζα «Ραντεβού» στα δικαστήρια έχουν δώσει σήµερα στις 10 το πρωί οι κάτοικοι και φορείς από την περιοχή της Ροµάντζας, καθώς αναµένεται να εκδικαστούν στο Πρωτοδικείο Πατρών τα ασφαλιστικά µέτρα που έχουν καταθέσει κατά της κατασκευής του αντλιοστασίου της ∆ΕΥΑΠ στη συµβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Ηρώων Πολυτεχνείου.

Το αντλιοστάσιο, όπως αναφέρεται στην αίτηση ασφαλιστικών µέτρων, θ’ ακυρώσει στην πράξη µια πλατεία στο παραλιακό µέτωπο της Πάτρας – στο ίδιο µέτωπο που ο ∆ήµος Πατρέων δίνει κατά τα λοιπά προτεραιότητα για την αναβάθµιση της εικόνας της πόλης. Σύµφωνα µε την σχετική απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, θα προσοµοιάζει σε διώροφο οίκηµα µε ισόγειο αλλά και πρώτο όροφο εµβαδού 92,50 τ.µ. και ύψους κτιρίου 3,95 µ. Οι εξ αυτού προερχόµενες εκποµπές διαρκών θορύβων αλλά και δυσάρεστων οσµών από τα λύµατα, λένε οι κάτοικοι, θα οδηγήσουν µετά βεβαιότητας σε σηµαντική υποβάθµιση της επίδικης πλατείας αλλά και του οικιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Ζητούν να απαγορευθεί στον ∆ήµο και στην ∆ΕΥΑΠ η εκτέλεση της οποιασδήποτε κατασκευαστικής εργασίας (εκσκαφή, διάστρωση µπετόν, χάραξη υποστυλωµάτων και τοιχίων, κατασκευή φέροντος οργανισµού και εν γένει οικοδοµικού σκελετού, διαµόρφωση περιβάλλοντος χώρου κ.λπ.) εντός του ήδη οριοθετηµένου χώρου. Οι κάτοικοι µε την αίτηση των ασφαλιστικών µέτρων επιδιώκουν την άµεση διακοπή της κατασκευής του αντλιοστασίου λυµάτων και την χωροθέτησή του σε άλλο σηµείο.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα