28.9 C
Aigio
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Διαμαντοπούλου – Κατρίνης: Έθεσαν μετ… επιτάσεως το θέμα της Αμυντικής Βιομηχανίας

Ενδιαφέρον το χθεσινό debate και σε τοπικό επίπεδο καθώς Μιχάλης Κατρίνης και Άννα Διαμαντοπούλου έβαλαν στη συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ το θέμα της απαξίωσης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στο οποίο βέβαια συμπεριλαμβάνεται και η τύχη του εργοστασίου της ΕΒΟ -ΕΑΣ Αιγίου

Με φόντο τις ανεκπλήρωτες κυβερνητικές υποσχέσεις που έχουν εδώ και μια 5ετια ‘παγώσει’ τα εξοπλιστικά αλλά και την συμφωνία παραχώρησης εγκαταστάσεων των ΕΑΣ σε Τσέχο επενδυτή για την παραγωγή πυρομαχικών για τον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και την παραγγελία πανάκριβων συστημάτων, Γαλλικές Φρεγάτες κλπ., ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Κατρίνης έθεσε το θέμα της απαξίωσης των ΕΑΣ και τις επιπτώσεις των ανεξέλεγκτων δαπανών για ακριβά εξοπλιστικά από το εξωτερικό ενώ η Ελληνική Παραγωγική Βιομηχανία είναι σε εγκατάλειψη.

Τις επιπτώσεις στην οικονομία λόγω της αύξησης των εισαγωγών και τον παραγκωνισμό της εγχώριας παραγωγής και των εργοστασίων όπλων ανά τη χώρα επεσήμανε από την πλευρά της η κα Διαμαντοπούλου δίνοντας και αυτή με τη σειρά της έμφαση στο πρόβλημα των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα).

Για τα εσωκομματικά 

Η Άννα Διαμαντοπούλου μετά από το debate στην ΕΡΤ, κατά την έξοδό της από το ραδιομέγαρο δήλωσε: «Βγαίνουμε από μία τηλεμαχία η οποία ήταν πολιτισμένη, ενωτική και θεωρώ με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.
Θέλω να πιστεύω ότι στις επόμενες είκοσι μέρες θα πείσουμε για το ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει η μεγάλη δύναμη, ο άλλος πολιτικός πόλος για την πατρίδα μας, για τους ανθρώπους μας, για τις ζωές μας.
Θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες που βλέπουν με ενδιαφέρον το ΠΑΣΟΚ να σηκωθούν από τον καναπέ τους, να ψηφίσουν στις εκλογές, να φτάσουμε τις 400.000 ανθρώπους, να αλλάξει η πορεία της χώρας.
Γιατί σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τον την επόμενη πρωθυπουργό και αυτό που θέλουμε είναι να είναι σοσιαλδημοκράτες, ενωμένοι και στη βάση και στην κορυφή.
Στην
 τελική τοποθέτηση του ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Την επομένη των εκλογών θα είναι μια άλλη μέρα για την πατρίδα μας»

«Όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ κίνημα και όχι κόμμα, απέδειξε στην πράξη ότι οι μεγάλες αλλαγές γίνονται με ρήξεις και ανατροπές. 
Αυτό χρειάζεται και σήμερα.
Απευθύνομαι σε όλους εσάς που κρατήσατε την παράταξη όρθια στα δύσκολα. Γνωριζόμαστε καλά γιατί τον αγώνα αυτό τον δώσαμε μαζί.
Απευθύνομαι σε όλους εσάς που πιστέψατε στο ΠΑΣΟΚ. Είδατε τη ζωή σας να αλλάζει από το ΠΑΣΟΚ. Κλάψατε στις νίκες και στις ήττες της παράταξης.
Όμως πικραθήκαμε και απογοητευτήκαμε ,απομακρυνθήκαμε. Ξέρω πολύ καλά ότι μας ακούτε και περιμένετε κάτι από εμάς.
Απευθύνομαι σε όλους εσάς που θέλει να αλλάξει η ζωή σας, ανεξάρτητα το τι ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές.
Σας συναντώ καθημερινά, συνομιλώ μαζί σας, ακούω τι λέτε, είμαι εδώ με δύναμη και πίστη για μια μεγάλη παράταξη που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Θα είμαι πάντα εδώ γιατί με το ΠΑΣΟΚ έχω μια σχέση ζωής. Γιατί δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Απευθύνομαι σε όλους εσάς. Σας ζητώ να στηρίξετε ένα καθαρό πρόσωπο.
Σας ζητώ να στηρίξετε μια πεντακάθαρη πρόταση για να είναι η συμμετοχή σας στις 6 Οκτωβρίου η νέα αρχή για μια μεγάλη αλλαγή για την παράταξη και για τη χώρα»
.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα