24.6 C
Aigio
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Άννα Διαμαντοπούλου στο Aigiovoice “Θα εγγυηθώ την ενότητα του Κινήματος ”

Mε αφορμή την επίσκεψή της στο Aίγιο η Άννα Διαμαντοπύλου μιλά στο Aigiovoice,για τις κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στόχος της ηγεσίας της, εφόσον εκλεγεί, όπως υποστηρίζει θα είναι να ακολουθήσει η χώρα μια πορεία προς πολιτικές της σοσιαλδημοκρατίας, με α) σωστή ρύθμιση της αγοράς και β) ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους

Η κα Διαμαντοπούλου εξαπολύει πυρά και στον πρωθυπουργό, εκτιμώντας ότιαποδείχθηκε μεταρρυθμιστής περισσότερο στα λόγια…”

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το όνομά σας ακούστηκε σε σχέση με ‘προσφερόμενες’ θέσεις από την κυβερνητική πτέρυγα καθώς η εμπειρία σας, ως πρώην Υπουργού αλλά και Επιτρόπου, είναι, εκτός από αξιόλογη, και χρήσιμη. Τώρα επιστροφή εκεί στο κομματικόστασίδι όπου προφανώς η προσδοκία είναι να είστε διπλά πολύτιμη, στο ΠΑΣΟΚ και τη χώρα!

-Το 2020 ο Ο.Ο.Σ.Α, ένας από τους σημαντικότερους παγκόσμιους οργανισμούς άνοιξε τη διαδικασία για το νέο γενικό γραμματέα του. Επειδή διέθετα τις προϋποθέσεις, ο πρωθυπουργός ζήτησε να με προτείνει για την διεκδίκηση της θέσης για την Ελλάδα, γιατί ήταν μία παγκόσμια εκλογή. Είχα να ανταγωνισθώ ισχυρά πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς, έδωσα συνεντεύξεις σε 38 χώρες και σε αυτή την πορεία βγήκα 3η. Ήταν συνεπώς μια εθνική αποστολή. Ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθώ την ενότητα του Κινήματος με την αξιοποίηση των στελεχών και του δυναμικού μας ώστε να διαμορφώσουμε μαζί ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, κυβερνών Κίνημα. Ν’ αφήσουμε πίσω μας την μέχρι σήμερα λογική του μικρού και συμπληρωματικού κόμματος, των χαμηλών προσδοκιών και των μικρών βημάτων. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί για ένα ΠΑΣΟΚ  που θα  γίνει μέσα στην τριετία Μεγάλο και στις επόμενες εκλογές Κυβερνών. Οι πολιτικές που θα εφαρμόσουμε για την διεκδίκηση της κυβέρνησης αφορούν την Εθνική Στρατηγική, η Ελλάδα να καθορίσει την θέση της στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο και στον παγκόσμιο χάρτη. Αφορούν την πρωτοπορία της χώρας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στον Αγροτικό τομέα, στο Δημόσιο, στην Δικαιοσύνη. Επίσης αφορούν πολιτικές στον Κοινωνικό Τομέα, στο  ΕΣΥ, στο Δημογραφικό, στα παιδιά και  τις Νέες Γενιές. Με το ‘Δίκτυο’ δουλέψαμε πολύ όλες αυτές τις πολιτικές με σημαντικά ινστιτούτα ώστε ν’ απαντούν στις ανάγκες  της νέας εποχής, τον 21υ αιώνα. Εκτιμώ ότι η εμπειρία μου  ως Νομάρχης, Υπουργός, Ευρωπαία Επίτροπος αλλά και η ενασχόλησή μου σε διεθνές επίπεδο είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο το οποίο καταθέτω στη παράταξη και στη χώρα.

“ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ”

Διαπιστώνετε κάποια αλλαγή πορείας της χώρας μέσα στη διακυβέρνησης της ΝΔ; Σε ποιους τομείς θεωρείται ότι εστιάζεται το πρόβλημα;

 –Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να δώσει λύση γιατί ο κ. Μητσοτάκης αποδείχθηκε πως είναι μεταρρυθμιστής στα λόγια και όχι στις πράξεις. Δόθηκαν πολλά χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για ‘ψηφιακό μετασχηματισμό’ και ‘πράσινη ανάπτυξη’. Το 2020 η βίβλος της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα ήταν για 25 μεγάλα έργα ψηφιακής μεταρρύθμισης του αγροτικού τομέα. Σήμερα είναι σε εξέλιξη μόνο 2 έργα και του χρόνου τελειώνει το πρόγραμμα….

Χρειάζονται θεμελιώδεις αλλαγές στις διεθνείς συμβάσεις, στα μεγάλα έργα, στην αγροτική πολιτική, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στο κοινωνικό κράτος, στην παιδεία και στο φορολογικό μας σύστημα. Η ΝΔ επίσης δεν εφάρμοσε μια συγκροτημένη περιφερειακή πολιτική παρόλο  που είχε τα χρήματα για να το κάνει. Σήμερα η ΝΔ θίγεται σε δύο βασικά της πλεονεκτήματα, τη διαχειριστική και τη μεταρρυθμιστική της ικανότητα γιατί και τα δύο δεν υπάρχουν πλέον.

“ΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ”

Στις Ευρωεκλογές έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Το εκλογικό αποτέλεσμακαι στην Ελλάδαδείχνει στροφή, από την κεντροαριστερά, προς την κεντροδεξιά. Ποιο είναι το δικό σας όραμα για το μέλλον του χώρου πανευρωπαϊκά

-Πιστεύω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, τα εργαλεία και η ατζέντα της σοσιαλδημοκρατίας είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Μετά από 10 χρόνια ουσιαστικής δουλειάς στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, με την ενεργό συμμετοχή μου, σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την μετεξέλιξη της Σοσιαλδημοκρατίας τον 21ο αιώνα, την εκλογή μου στον Οργανισμό των Σοσιαλιστικών και Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και την προεδρία μου στην επιτροπή για «το μέλλον του κράτους κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας στην Ε.Ε.» έχω προσδιορίσει το όραμα μου για την παράταξη και τη Χώρα. Οι πολιτικές της σοσιαλδημοκρατίας είναι η σωστή ρύθμιση της αγοράς και η ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους. Στο σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο έχουμε ισχυρό κράτος που παράγει και βάζει κανόνες στον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε κοινωνικό κράτος που η ποιότητά του αφορά όλους τους πολίτες στους τομείς της υγείας και της παιδείας και παρέχει σωστή υποστήριξη με επιμέρους πολιτικές σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη. Αυτή είναι η ισορροπία της σοσιαλδημοκρατίας.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Ποιο είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουν μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ στις 6-10-2024; Ποια θα είναι η στάση σας αν δεν είστε στο β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών;

-Η συμμετοχή των νέων, των μελών, των φίλων και όλων όσων ήταν στο ΠΑΣΟΚ και έφυγαν είναι μια τεράστια ευκαιρία και ένα μεγάλο στοίχημα για τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου. Το όραμα μου είναι ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ που οι  πολιτικές και  οι αξίες θα αποτελέσουν τα εργαλεία της σοσιαλδημοκρατίας του 21ου αιώνα. Για να προκύψει μια ηγεσία ισχυρή και συλλογική και για να κάνουμε φέρουμε το ΠΑΣΟΚ εκεί που του αξίζει. Προσέρχομαι σε αυτή τη μάχη γιατί πιστεύω βαθιά στις αρχές και τις αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας που σταθερά πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του. Κατεβαίνω για να νικήσω και θα βρίσκομαι στο δεύτερο γύρο για να κερδίσω ακόμη μια μεγάλη μάχη για το ΠΑΣΟΚ και για την πατρίδα μας.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα