24.6 C
Aigio
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Παναγιωτόπουλος:Ένας χρόνος πέρασε από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και ακόμη να έρθει Ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ Αχαΐας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα «Γιατί παραμένει ακόμα κενή η θέση Ιατρού Ψυχιάτρου  ΠΕ στον ΟΚΑΝΑ νομού Αχαΐας ένα χρόνο μετά από την ανακοίνωση του οριστικού πίνακα κατάταξης υποψηφί­ων;» κατέθεσαν δεκαέξι (16) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πέρασαν από τη Βουλή των Ελλήνων αυτόν το επαίσχυντο και κοινωνικά ανάλγητο νόμο για την ψυχική υγεία, ασκούν και πλημμελώς τα καθήκοντά τους σχετικά με την εποπτεία καλής λειτουργίας οργανισμών οι οποίοι προσφέρουν υγειονομικό και κοινωνικό έργο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΟΚΑΝΑ Αχαΐας, όπου εδώ και έναν περίπου χρόνο έχουν βγει τα αποτελέσματα και ο τελικός πίνακας κατάταξης για τη θέση Ψυχιάτρου, και ακόμα να εμφανιστεί στην Πάτρα. Μια κατάσταση που είναι εις βάρος των θεραπευομένων, των οικογένειών τους και ολόκληρης της αχαϊκής κοινωνίας, αφού πρόκειται για ένα ζήτημα ύψιστης κοινωνικής ευαισθησίας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι με την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατατέθηκε θα κινητοποιηθεί η ηγεσία του υπουργείου για τη διαφανή και δίκαιη για την κοινωνία άμεση διευθέτηση του ζητήματος, εκτός αν όντως δεν ενδιαφέρονται για τους εξαρτημένους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους ή υποκρύπτεται κάποια άλλη σκοπιμότητα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως κάναμε και όλο το τελευταίο διάστημα με αφορμή την κατάθεση και ψήφιση του απαράδεκτου νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία δεσμευόμαστε για αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή για την επιστροφή στο μοντέλο των διαφορετικών και εξειδικευμένων κοινοτήτων και οργανισμών, που τόσα έχει προσφέρει στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, την απεξάρτηση και την επανένταξη.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα