26.6 C
Aigio
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Μητροπόλεως & Σολωμού: Κλειστή στο ένα ρεύμα, μπαίνουν τα πρώτα “έξυπνα φανάρια” της Περιφέρεια

Ξεκίνησε στο Αίγιο η νέα διαγράμμιση με το πρόγραμμα εγκατάστασης με τα “έξυπνα φανάρια” το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η πρώτη διάβαση με τα “‘έξυπνα φανάρια” μπήκε στην κεντρική οδό Μητροπόλεως στην διασταύρωση με την οδό Σολωμού.
Στα πλαίσια των εργασιών, το ένα ρεύμα κυκλοφορίας θα παραμείνει κλειστό προσωρινά σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου .
Σύμφωνα με την Τροχαία Αιγίου, η νέα διάβαση στο πρώτο τμήμα της οδού Σολωμού και Μητροπόλεως θα ολοκληρωθεί σήμερα.


Το δεύτερο τμήμα του κόμβου που είναι η άνοδος της Σολωμού και Μητροπόλεως θα ξεκινήσει και θα παραδοθεί την προσεχή Κυριακή.
Θα ακολουθήσουν από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας εργασίες στον κόμβο Κανελλοπούλου και Νικ. Πλαστήρα και στα δύο τμήματα εναλλάξ αλλά και στον κόμβο της Ρ. Φεραίου με Κλ. Οικονόμου.
Η σύμβαση κατασκευής Προτύπων Διαβάσεων σε 334 κόμβους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ, έχει διάρκεια 24 μηνών και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Πρόκειται για πρωτοποριακά συστήματα με αισθητήρες που εξασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση πεζών και λειτουργούν σε συγχρονισμό με τους υφιστάμενους φωτεινούς σηματοδότες.
Ο φωτισμός της πεζοδιάβασης είναι τύπου LED, ενσωματωμένες στην άσφαλτο και το πεζοδρόμιο, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση με τα φανάρια ώστε οι οδηγοί των οχημάτων να αντιλαμβάνονται καλύτερα και από μεγαλύτερη απόσταση την ύπαρξη πεζών στις διαβάσεις.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα